Surfweer maandag 14 mei 2018

Yes, eindelijk weer golven. En ook meteen voor een langere periode. In ieder geval tot en met het volgende weekend. Natuurlijk zit er ook een mindere dag bij en zijn er grote verschillen tussen het noorden en het zuiden. Begin van de week is het zuiden beter terwijl eind van de week de swell zich meer handhaaft in het noorden.

Maandag 14 mei 2018
Het is vandaag even wachten tot de hogere waterstanden, omdat de wind uit het noorden komt. Waaiend doet het in eerste instantie vooral voor de kust van Belgie en Zeeland met daar de meeste golven. Later in de middag gaat het ook in Zuid-Holland weer meer waaien en zolang het nog voldoende hoogwater is, zal de surf de moeite zijn. Vanavond wordt het een lastig verhaal. Weliswaar neemt de wind iets af, maar deze blijft voor flinke stroming zorgen. Alleen in de kop van N-H blijft het tij begin van de avond nog even hoog, maar daar is de swell wel veel kleiner. Toch de moeite als je een longboard pakt, want de richting is daar al minder onshore.

Dinsdag 15 mei 2018
In Noord-Holland is het nu meest flat, terwijl Belgie nog een golfhoogte van ongeveer een meter kan zien. Dat komt doordat het daar vlak voor de kust blijft waaien, vooral richting de grens met Frankrijk. Elders is de wind noordoost en zijn de golven vrij clean, maar ws te laag om echt te kunnen surfen. De meeste kans maak je in Zeeland of zuidelijk Zuid-Holland. De swell zakt in de loop van de dag af, dus een beetje op tijd gaan is het advies. Echter met helemaal laagwater zal er op veel spots niet veel lopen. Begin van de middag keert het tij.

Woensdag 16 mei 2018
De wind trekt op tijd weer aan tot windkracht 6 of 7 op de Noordzee. De toename wordt in gang gezet doordat het hogedrukgebied op de oceaan snel sterker wordt. Omdat het hoog daarna snel boven Ierland komt te liggen draait de wind van NW naar NNO. De NW-er is gunstig om swell onze kant op te krijgen. De NNO kan gunstig zijn om het weer een beetje clean side-shore te krijgen. Ook al waait het woensdag dus hard, het kan alsnog een perfecte surfdag worden. Wel met heel veel stroming tijdens het ‘verkeerde’ getij, nog veel meer dan maandag omdat de wind over de hele Noordzee zit. Ook is daardoor de hoogte veel beter. Eind van de middag zeker 2 meter swell op de buitenbanken. Vooraan met hoogwater zal het een stuk beter te doen zijn. In de avond kun je met de stroming mee naar het zuiden, maar regel dan wel een taxi terug (stroming 4 km/u).

Donderdag 17 mei 2018
Donderdag nog zo’n dag met een stevige bries uit het noorden. Op zich is de wind wel iets minder hard, maar omdat de richting meer NNW is, heeft dat net zo’n choppy effect. Voor Belgie scheelt het wel de helft en lijkt donderdag dus een stuk beter uit te pakken dan woensdag. Ook omdat de swell nu meer uit de oostkant van de Noordzee vandaan komt en daar dus hoger binnenkomt. In N-H is dat waarschijnlijk precies andersom, de stuw uit het NW-en wordt nu gemist en de swell kan de kust minder goed bereiken. Toch is het volgens de modellen overal nog ruim 2 meter op zee, dus te weinig zal het zeker niet zijn!

Vrijdag 18 mei 2018
De wind neemt verder af, maar draait wel terug naar nog meer west of noordwest. Ook wordt er bewolking berekent, maar dat kan alleen maar gunstig zijn. Hierdoor blijft de wind beperkt tot 3bft en komt de swell nog met 3ft binnen in het noorden. Het is om 6:00 uur hoogwater in N-H, dus een vroege sessie behoort tot de mogelijkheden. In Belgie en Zeeland is dat niet het geval en kun je beter de webcams in de gaten houden of er in de middag nog iets over is. Waarschijnlijk wel, want met deze lange fetch van 600km zijn de golven niet meteen weg. Ook in het weekend is er nog wel wat over voor de noordelijke provincies. Hoe vroeger hoe beter en op zondag is het waarschijnlijk helemaal op. Uiteraard is dit op het moment van schrijven nog allemaal ver weg. Een van de scenario’s in de modellen is dat vanuit een kouder gebied bij Denemarken een nieuwe kern van Laag voeding krijgt en het vrijdag-ochtend juist weer harden gaat waaien over de gehele lengte van de Noordzee. Als dat het geval wordt, hebben we waarschijnlijk het hele weekend voldoende swell in de lage landen!

Wetsuit benodigdheden (temp water 12gr)
Maandag : Namiddag 4mm wetsuit, 3mm schoen
Woensdag: 4/3mm 3mm schoen & oorbescherming ivm wind!
Donderdag: 4/3 of zelfs 5mm wetsuit, 5mm schoen
Vrijdag: 4/3mm wetsuit, 3mm schoen
 1. Actueel:

 2. Hey Tobias,
  Een beetje kort door de bocht, maar ivm de stroming en het getij: kun je stellen dat bij opkomend tij de stroming naar Noord staat en dus tegen de wind in duwt, en bij afgaand tij de stroming naar Zuid met de wind mee trekt? Dus best mikken op opkomend tij?

  Thx

 3. Yep, dat is de basic Rule!~
  Maar vandaag bleef het bij hoogwater ook nog heel lang richting het noorden stromen, omdat de swell van zo dichtbij kwam. Er was niet echt een grote waterverplaatsing rond de hele Noordzee. Woensdag gaat dat wel gebeuren, dus veel meer stroming dan.

 4. Wijk was te doen 17.30/1900uur en achterin redelijk wat lijn..
  Maar zoals we gewend zijn met NNW…wasbakkiesurf!

 5. Ijmuiden was echt top. Heup hoog. En mooie lijntjes.

 6. IJmuiden lange heup hoge right handers heerlijk langplankbaar

 7. Aloha,

  Aanstaand weekend willen we richting Bretagne rijden. Is het de moeite waard? Zie op MSW een halve meter (wat niet heel veel is) maar kan het daar flink hoger worden door getij/push?

  Ohh en we longboarden allemaal 😉

 8. IJmaui, nice! En nog zonder last van kites e.d.. Dat zal woensdag wel anders zijn!

  @bretagne: moet genoeg zijn met die storm onder Groenland woensdag/donderdag:

 9. https://www.parool.nl/amsterdam/d66-wil-opnieuw-onderzoek-naar-schiphol-in-zee~a4598272/

  Bij volgende verkiezingen in achterhoofd houden…

 10. Hopen dat vrijdag nog wat doorkomt in Zeeland.. Al maanden niet kunnen surfen

 11. Vast wel, kaarten zien er erg goed uit t/m zaterdag zelfs!

 12. Even een vraagje, gezien de recente ontwikkelingen in het parkeerbeleid van Scheveningen. Met het invoeren van betaald parkeren vanaf 18u in een groot deel van de Vissershaven is mijn gratis plekkie verloren gegaan.

  Klopt het dat het daar nu vanaf 18u betaald is, 1,70 euro per uur?

  En zijn er nog loopholes, naar jullie weten?

 13. Kwamen net ook nog lekkere heup knie lijnen binne!

 14. Bloemendaal was tot 12.00 best lekker met de SUP

 15. Voor de mensen die in Scheveningen wonen is het best chil dat er minder drukte en uitlaatgassen van autotoeristen zijn. Ga lekker bij zee wonen en op de fiets of ga niet moeilijk doen over €1,70. Is een prikkie voor een surf sessie vergeleken met Kelly’s pool toch

 16. Hallo,

  Wie kan me een relaxed plaatsje aanbevelen om met het busje te camperen in NL, van Hoek v Holland tot den Helder alles welkom. Geen commercieel Roompot-gedoe maar een relaxt plaatsje zo dicht mogelijk bij kite/surfstrand. Waar de kinderen buiten kunnen zonder gevaar op omver gereden te worden.
  Mag wel een paar euros per nacht kosten, hoeft niet 🙂
  Eeuwige dank 🙂

 17. https://www.watersnip.nl/

 18. Hallo,

  Wanneer zou het best zijn om in Knokke-Heist (surfers paradise) nog een vroege avond surf te doen: donderdag of vrijdag?
  Zo ergens vanaf 17u a 17u30.
  Golfhoogtes op windguru zijn hoger voor donderdag. Vrijdag iets minder wind en lagere golfhoogtes.

  Thx!

 19. @ Geert,

  ikzelf opteer vrijdag @ oostende,
  zal misschien iets kleiner zijn maar getij zit ook weer een uurtje beter

 20. Glurie, ik heb geen idee welke vd 2 dagen de aangenaamste surf gaat opleveren vandaar dat ik de meningen hier es wou vragen :-).
  Ik heb nog niet genoeg ervaring met inschatten van windguru-voorspellingen ;-).

 21. Hi ,
  Wil aankomende vrijdag naar de vendee rijden. Voorspellingen zien er niet al te best uit. Zal het de moeite zijn? Zit er tot woensdag.
  Iemand die weet waar ik het goed kan checken?

 22. Reprisal, het getijde is idd waar. Is Oostende beter vr golfsurfen? Daar ben ik ook wel al es geweest maar ik ben iets sneller in Knokke-Heist.

 23. Hallo,

  Al een tijd niet gesurft in NL, maar morgen of overmorgen eindelijk weer eens het water in. Nu is mijn vraag dus ook wat beter lijkt voor Scheveningen; Donderdagochtend of Vrijdagochtend?

  Thanks!

 24. @ Jasper, volgens mij is het vrijdag en zaterdag nog niet veel maar lijkt gezien er periode en hoogte ms voor zo-woe toch best leuk te kunnen worden……hoop ik want ik zit er ook….

 25. Werk jij toevallig bij de gemeente😂

 26. Zoals het er nu uitziet zou ik voor vrijdag kiezen. Inderdaad wat kleiner dan donderdag, maar minder wind en bijna een meter swell uit het noorden is meer dan genoeg voor een toffe sessie bij hoogwater. Je gaat ook meer golven kunnen nemen want donderdag zal het een stuk lastiger zijn om uberhaupt voorbij de branding te geraken.

 27. surfers Paradise ga je evengoed scoren als Oostende hoor. al die lichten onderweg zijn het niet waard (file)
  enoy!

 28. Golf van recordhoogte gemeten in de Artic Ocean. Maar liefst 23.8 meter hoog. Dat is toch snel een gebouw van 7 verdiepingen hoog.

 29. Geert, volgens mij niks mis met je inschatting van windguru.
  Maar als je “aangename” surf zoekt dan zou vrijdag inderdaad de betere optie voor je kunnen zijn.
  Ligt er een beetje aan wat je onder aangenaam verstaat…

 30. @Glurie

  Ik ben nog niet super ervaren in op “Green waves” surfen dus niet te zot hoog en clean is m’n ideaal ma in België weet ik dat ik niet te kritisch mag zijn en ben ik al blij met alles dat krachtig genoeg is om toch even op recht te staan en te surfen… 😉

 31. Als de noordzee los gaat is het toch wel wat meer dan ‘even rechtstaan’. Helaas zijn deze dagen per jaar op 1 hand te tellen.
  ’n Joy!

 32. Geert, vrijdag dus….
  En misschien het weekend ook nog een klein staartje om op te spelen met een groot board.
  Have fun!

 33. Jezus wat een white wash. IJmuiden een optie? IJball please

 34. Video IJmuiden zegt flat

  http://hdtv.webcam.nl/ijmuiden/

 35. Ijmuiden de hele middag flat… alleen maar windsurfers en kiters op het water

 36. plaatje van vanmiddag

 37. @Ed, lekker hoor… ben jij nou altijd daar waar het goed is of is je homebreak gewoon altijd beter dan hier in NHN? Iedere keer als ik het water uit kom en jouw foto’s zie heb ik het gevoel dat ik het gemist heb namelijk

 38. @Dave dank je, een foto is maar een momentopname. Maar sommige delen van NL hebben meer variatie in kustlijn dan NHN.

 39. jep snap ik, anyway mooie plaat.
  Qua report: NHN met het beste getij gepakt qua stroming (vlak voor opkomend vanaf 17:15) af en toe mooie shorebreak maar ondanks het goede getij stroming van de planeten. Af en toe mooie shorebreak maar je moest wel echt een wandelaar zijn…(in mul papzand)

 40. @ Jasper, zitten in Bretignolles

 41. Ja lap, windguru geeft voor morgenavond al maar 0,6m hoogte meer ipv 0,8m… En vanavond lukt me nu niet meer :-(.

 42. @geert, Ik zou toch gaan zou ik jou zijn 😉 trouwens windguru vind ik niet echt de betrouwbaarste bron als het over golfhoogte gaat.

  Ik gebruik liever deze sites: http://nl.surf-forecast.com/breaks/Oostende/forecasts/latest

  https://www.windfinder.com/forecast/oostende_pier

  Als je deze twee bekijkt en vergelijkt zit je er meestal wel op. Daarna vergelijk ik deze met andere sites zoals magicseaweed.

 43. @Geert, trouwens heeft windguru ongeveer dezelfde forecast als de andere sites voor morgen. https://www.windguru.cz/1726

 44. @Thomas, ok thanks !

  Weird want ik zie 0,6m op windguru: https://old.windguru.cz/int/index.php?sc=551751
  Thanks vr de andere links…

  Ik woon op 1u15min rijden vd kust dus ja, morgen webcam nog checken voor ik vertrek…

 45. @Geert, no problem!! bekijk morgen eens de webcams en ook nog deze site: https://meetnetvlaamsebanken.be/

  Enjoy!! en misschien tot in het water 😉

 46. Helaas hoog water om 17u en dan kan ik niet meer… valt er rond 14u-15u te surfen in Domburg of is het te messy dan ? Wil dolgraag mijn nieuwe board gaan proberen…

 47. opkomend altijd goed bob, vandaag helaas wat wind

 48. Ik heb maar een klein zetje nodig om te gaan 😉 Dat wordt surfplank op het dak binden dus !! Thx !!!

 49. @Surfbus nederland:

  Klein Hemelrijk in Heemskerk 🙂

 50. Voor het verlengde weekend enige goeie tip in Frankrijk waar we heen kunnen? Bretagne is al ver rijden, we dachten aan Siouville, maar niet zeker of dat wel de moeite gaat zijn…

 51. Dag Tobias, even een vraagje: is het ook mogelijk om SMS te ontvangen i.p.v. Whatsapp? Ik heb nm. het idee dat niet alle berichten doorkomen. Thanks!

 52. Ja hoor, zeker!
  Stuur maar even een smsje naar het nummer! (+31653477587)

 53. Betragne gaat goed zijn vanaf zaterdagnamiddag en zeker zondag.
  Siouville zo goed als sjiekkeplat…
  grtz

 54. Net in Ter Heijde erin geweest, enorm veel zuidelijke stroming en met geen mogelijkheid door de branding te komen, achterin lijken het wel mooie bakken te zijn

 55. Is Scheveningen aan te raden zo? Zie op de cam weinig mensen in het water. Of moet iedereen opeens werken vandaag?

 56. De golven lijken best rommelig maar hoog op Scheveningen
  Probeer het gewoon eens in het hoekje?

 57. Net in geweest bij domburg: dikke klotsbak, veel stroming, geen doorkomen aan (ja, longboard)
  Morgenochtend nog maar eens proberen !

 58. Aan de rode blokken van Oostende had je weinig last van wind of stroming. De golven waren niet al te hoog maar surfbaar.

 59. Was weer een mooie dag! Foto’s door Marco 📷

 60. Hele dag moeten werken..is morgen ochtend nog de moeite waard? 🙂

 61. Gewoon gaan, zo vroeg als mogelijk!

 62. Parnassia was van 18.00 tot 20.00 echt kak

 63. Verwachten jullie dat er zondag nog iets te surfen valt in Zeeland? Wel voor beginners en licht gevorderden

 64. Bij welke spot zijn die foto’s gemaakt? Egmond is niet goed nu trouwens.

 65. Gisteren avond in NH-N Ook al veel minder hoogte dan woensdag en veel korte ritjes. Wel nat pak.

 66. Ijmuiderslag was gister top rond hoogwater! Ik gok vandaag wel te klein. Jammer van windje vandaag

 67. vanmorgen bij het eerste licht op de zuid was best aardig al had ik het wat hoger verwacht. Zo heel af en toe kwam er een head high golfje door, maar het meeste was tussen heup en schouder hoog.
  Toch nog even een lekker nat pak gehaald

 68. Zou het vanavond tussen 20u en 21u nog de moeite zijn in Scheef?

 69. In overweging om oppas te regelen voor in de middag, ergens in Noord Holland. Is er iemand die dat wel ziet zitten?

 70. Iemand enig idee of het beter is om nu in het water te liggen in Ouddorp of dat het vanmiddag rond een uur of 15:00 ook nog te doen is?

 71. Nog genoeg swell die met hoogwater gaat binnenkomen in Zeeland vanmiddag (en later ook andere regio’s). Als ik het zo inschat zelfs genoeg swell voor zaterdag met twee x hoogwater. En zondag allerlaatste mini-rimpel voor de surflessen. Daarna even tijdje flat.

 72. Rond 12u gaan, het is half 1 hoogwater! Ik ga het er ook op gokken 🙂

 73. Als je het verschil tussen hoog en laagwater nog niet weet … is nu gaan een waardevolle ervaring waar je nog wat van leert ; -)

 74. Haha!! Verkeerd gekeken inderdaad. Achja, er zijn ergere dingen in t leven. Zoals het er nu uitziet zal t vanmiddag rond 1700 wel wat worden 😉

 75. @Tobias, Morgenmiddag met opkomend tij de moeite waard om Wijk te proberen? Ik surf zelf op een 7’3 en moet best een stuk rijden. Je analyses zijn much appreciated btw!

 76. Iemand eyeball domburg? Heb niet het gevoel dat het daar nog los gaat komen..

 77. Het is extreem laagwater ivm nieuwe maan (springtij), dus daar kan je met een eyeball nu niet zoveel over zeggen. Wachten op hoogwater of de boeien checken. Wat betreft dat laatste:

  https://waterberichtgeving.rws.nl/applets/golfspectra/golfspectra.html (werkt niet op telefoon, alleen met java van oracle icm firefox of IE).

 78. Gaat het sowieso worden!

 79. Nu nog zeker niet overtuigend. Met hoog zal het waarschijnlijk niet veel beter worden. Kabbelt dan net tegen de banken op.

 80. Is het het waard om te gaan morgen, zo ja waar? Moet een stukje rijden. Alvast bedankt!

 81. Zou het nog ergens de moeite worden ad Belgische kust straks? Voorlopig ben ik van de webcams nog niet zo onder de indruk…

 82. Is er vandaag genoeg water in de noordzee?

  Als mijn board blauw is, is het dan om 1700 hoog tij?

  Is een fish beter bij zonneschijn?

  Moet je wax aan de bovenkant of aan de onderkant als het offshore is?

  Als ik buikkramp heb kan ik dan beter met een 4/3 of een 3/2 surfen?

 83. jamooi

 84. Ik vind de vragen van wat een vragen allemaal steengoed. Bij twijfel altijd gaan, is het beste antwoord op alle vragen! Alternatief is met je schoonmoeder verplicht een huwelijk in Engeland bekijken op de tv…

 85. Wat jammer weer. Een forum vol enthousiaste mensen die door te vragen meer willen leren over hun gezamenlijke passie, en één zure appel die al die vragen van (soms beginnende) surfers maar te veel moeite vindt om door te moeten lezen.

 86. Gaan als ze er staan. Bij twijfel ook gaan…

 87. Leuke golfjes gepakt met mijn longboard vanmiddag in Scheef. Gewoon gaan dus!

 88. Beter één golf dan geen golf. 🙂 Gewoon gaan als je kan gaan en staan als je kan staan.

 89. Blankeberge was top!
  Merci voor de info!
  Surf’s up!

 90. Die schoonmoeders toch 🙂

 91. In plaats van vragen stellen.. Pak je plank en ga surfen..

 92. Iemand een idee wat die zwarte vlakken op surf-forecast moeten betekenen? Ik dacht eerst dat het aan mijn telefoon lag, maar op m’n computer heb ik ze ook. Dit was voorheen nooit zo. Betekend dat dat het flat is haha?

 93. Friday Fun: http://www.surfed.nl/sessions/2018/180518/index.htm

 94. Ken je ook die collumn van Aaf Brandt Corstius over de vragen van het CBR? Zoals: Mag je een man met een beige jas die de provinciale weg oversteekt aanrijden? LOL

 95. @wat een vragen allemaal

  Goede vragen! hieronder een paar antwoorden:

  Is er vandaag genoeg water in de noordzee?
  — De voorzitter van de vereniging “ik wil naar London lopen” vindt zelfs dat er teveel water in zit.

  Als mijn board blauw is, is het dan om 1700 hoog tij?
  –Uiteraard. Als je board blauw is is het iedere dag om 17.00 uur hoogtij en om 17:05 uur laagtij. Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk of er genoeg water in de Noordzee zit.

  Is een fish beter bij zonneschijn?
  –Alles is beter bij zonneschijn, behalve regen.

  Moet je wax aan de bovenkant of aan de onderkant als het offshore is?
  –Wax smeer je bij voorkeur op je board en niet op je voetzolen of die kale plek op je hoofd.

  Als ik buikkramp heb kan ik dan beter met een 4/3 of een 3/2 surfen?
  –Ongeacht de keuze voor een wetsuit, zou ik een pamper aan willen raden en vlak naast een overstortpijp gaan surfen zodat eventuele lekkage van de pamper minder opvalt.

  Mocht je nog andere vragen hebben dan hoor ik het natuurlijk graag. Daar is een forum immers voor.

 96. één fout in je verhaal: DIT IS GEEN FORUM

  WAZ gisteren 19:00 – 20:30: er waren golven, maar daar is alles mee gezegd.
  Waar blijven die zuidwesters!!!

 97. Mooie foto’s van p6 Ed!

 98. @Hela dank je!

 99. Lekker frisse duik op p6. Prima begin van de dag. Bij vlagen mooie wandjes. Zeehondje erbij.

 100. Wijk 6.30-7.30uur – eerste 45 minuten was eigenlijk best leuk longboarden omdat de wind compleet wegviel, rond 7.15uur ging de wind weer aan en verdween de push van opkomend (en merkte je dat je sneller richting pier stroomde)… na 15 minuten heb ik het voor gezien gelaten.

 101. prima vermaakt tussen 6 en 08:30…idd met wat geduld prima wandjes

 102. @Ridge:

  Waar kwam dat mooie golfje aan land? 🙂

  @Tobias: thanx voor de voorspellingen!!

 103. Als ik zou moeten gokken ….. Nederland. Maar zou ook België kunnen zijn

 104. Joow ik zie volgend weekend op windfinder aardig goeie voorspellingen. Kan dit wat worden?

 105. Eyeball yport; ondanks wax op onderzijde board nog steeds onshore en zonder poedersuiker plat.

 106. Dat zou toch wat zijn…

 107. Ziet er straf uit ja. Hopelijk blijft het zo staan!

 108. WaZ was vrijdag lekker tussen 18-19u. @de surfer die ik sprak en die op de bijgevoegde foto staat. Filmpje is gelukt, wel van een afstand en kort, maar toch leuk. Stuur me een mail op [email protected] dan stuur ik je het op.

 109. Gaaf dat het filmpje gelukt is! Heb je net gemaild. Grtz, Robin

 110. Weet iemand of er morgen golvies komen

 111. @FJL thanx voor de duidelijkheid. Blij dat we daar geen misverstand over kunnen hebben.

 112. Begint bijna op facebook te lijken. Lekker kutopmerkingen te maken op normale vragen.

 113. Meestal ben ik wel ‘streng’ met onzinnige reacties te modereren. Alleen vorige week was ik te druk met surfen!

  Dit zal deze week helaas een stuk beter gaan…

 114. Volgend weekend ziet er echter weer gunstig uit voor dikke NNO surf!
  Alle modellen zijn overtuigend, alleen ECMWF is maar matig. Nog ff afwachten dus.

 115. Niet dat we zo lang hoeven te wachten, dinsdag-avond al wind met de eerste golfjes:

 116. Ik heb facebook opgezegd surfweer is veel leuker vrijdag waz leuk polle bedankt voor de fotos ! Nu weer wachteb op golven 🤖

 117. Yess.. New waves! Lookin’ forward. Dat zijn de levenslessen.

  Ook nog ’n ander vraagje. Ik heb een ok waterdichthorloge nodig voor in de surf. Heb al gesnuffeld maar kom er niet uit. Iemand hier een goede tip?

 118. Decathlon, super goedkoop en doet het prima. Gebruik er nu al tijden één en die heeft me nog geen 20 euro gekost.

 119. Ik gebruik deze van Casio, rond de 20 a 25 eu en zit comfortabel:

  http://nl.watchshop.com/horloges/casio/heren/w-800h-1aves?utm_source=google-products&utm_medium=organic&utm_campaign=shoppingfeeds&source=google-products&gclid=CLCn6J78mNsCFRn9GwodhOQBYA&gclsrc=ds