Surfweer Dinsdag 14 augustus 2018

Een kleine depressie op de Noordzee geeft een stortvloed aan regen en onweer, maar ook een goede noordwest wind. De golven daarvan komen op dinsdag aan op onze kust en blijven dan zo’n 24 uur lang voor swellcondities zorgen. Eerst nog met wind, later ook zonder. Natuurlijk wordt de hoogte dan ook weer minder. Van donderdag tot en met zondag zien we vooral zuidenwind met een minder lange golfperiode. Maar af en toe is de wind ook zuidwest en zijn er golven genoeg.

Dinsdag 14 augustus
In de ochtend is de swell in België en Zeeland nog niet gearriveerd en is het zo goed als flat. Elders zijn er al wel voldoende golven om een beetje te kunnen oefenen, ook al is het laagwater. In het noorden is de wind krachtig, in het zuiden is de wind een stuk minder (maar de golven dus ook). Het beste is eigenlijk ergens tussen deze twee verschillende regio’s in. Dat wil zeggen, Zuid- en/of Noord-Holland. Alles hangt samen met de exacte koers van het lagedrukgebied en de hoeveelheid wind die er omheen draait. In ieder geval zal de wind afnemen naarmate de middag vordert. De golven worden daar alleen maar beter van. Ook van de winddraaiing in de avond, die van noordwest naar zuidwest zal zijn op nadering van een veel groter lagedrukgebied bij IJsland. Hou wel rekening met de getijden. Op de meeste spots zal een waterstand rond of boven N.A.P. gunstiger gaan uitpakken dan er ruim onder. Dat geldt met name in Zeeland en België.

Woensdag 15 augustus
In de loop van de ochtend neemt de naar zuidwest gedraaide wind alweer toe. Voor de swell op de wadden zal dat niet zo’n probleem zijn. Daar komt het nog goed binnen met een hoogte van 1 meter op de beste spots op Ameland en Terschelling. Voor de overige waddeneilanden en Noord- & Zuid-Holland is het afwachten wat de zuidelijke wind exact gaat doen. Dankzij het hoge water kan het nog best 0,5-0,9m hoog en clean zijn met een beetje ZZW wind. Voor België en Zeeland zijn de kansen (te) klein en is het woensdagochtend alweer flat. Wel gaat de zuidwest later op de middag voor ‘schuivers’ zorgen die dan vooral met laagwater en kort daarna, best ok te surfen zullen zijn. Uiteraard helpt het ook nog mee dat de swell uit NW er een heel klein beetje doorheen blijft lopen. Overigens wordt de windpiek in de (late) avond verwacht. Dan is het geen laagwater meer, maar op zich kun je dan met een beetje mazzel ook nog wel ergens het water in zonder stroming of direct op de kant klappende golven.

Donderdag 16 augustus
De golven op donderdag hebben het effect van restdeining uit noordwest niet. De golfhoogte is volledig afhankelijk van de zuid tot zuidwestenwind, welke in de regel alleen in Noord-Holland echt voldoende hoogte geeft. Uitzonderingen zijn er wellicht in Zuid-Holland (vooral noordelijke kustdeel). Precies op het moment dat de wind wegvalt later op de dag (einde middag of avond), is het moment dat de golfsurf condities het beste zijn. Het is dan wellicht alweer te hoogwater om te surfen met zuidwest. Een uitzonderingsregel is echter dat hoogwater meestal een prima optie is, als de zuidwester compleet is gaan liggen. Mocht de wind niet gaat liggen, dan is de volgende optie vrijdag met laagwater op alle spots in het zuiden en noorden.

Weekend verwachtingen
De depressie die het weerbeeld bij ons gaat bepalen moet nog gevormd worden op de weerkaarten in een gebied tussen Groenland en Canada (bij de Labrador zee). Zolang deze er nog niet is, zullen de berekeningen per weermodel nog behoorlijk uiteen liggen. Dit ligt aan het feit dat de kern van het laag direct wordt beïnvloed door de nabijgelegen jetstream op 12km hoogte. Een mooi filmpje met uitleg over dit fenomeen vindt je hier op youtube. Het Kaartje met de wind (bijna 275 km/u op deze hoogte) is te vinden in de surf-reports. Een verschuiving van 50km west of oost, noord of zuid heeft dus compleet andere impact op het verdere verloop. Daarom is pas woensdag-avond met zekerheid te zeggen wat het gaat worden vrijdag en zaterdag.

Dat het lagedrukgebied gaat ontstaan, is wel zo goed als zeker. En ook dat wij iets van wind tussen zuid en west of zuidwest krijgen. Dat betekent dus geen noordswells op vrijdag en zaterdag. In het geval dat de depressiekern ‘in de roos’ schiet en flink weet uit te diepen op de Oceaan, dan geeft het windveld op zondag een kans op noordwest deining. Mogelijk zonder wind aan onze kust , want de swell ontstaat ver weg bij Schotland-Noorwegen. Eigenlijk is daarmee al gezegd dat de swellpush pas op zondagavond gaat arriveren en niet in de ochtend. Uitgezonderd de wadden waar het al eerder raak kan zijn. Uiteraard allemaal onder voorbehoud. Kaartjes en updates in de surf-reports onder dit bericht!

Wetsuit advies (water is 18-20 graden)
Dinsdag: 3/2mm (wadden 4/3mm prima ivm NW wind)
Woensdag: 3/2mmm, oorsafety i/d avond met wind
Donderdag: iets met 2 mm is warm zat
Vrijdag: 3/2 mm (4/3 is wat te warm)
etc. etc.
 1. De depressie die vanaf vrijdag het weerbeeld bij ons gaat bepalen moet nog gevormd worden op de weerkaarten in een gebied tussen Groenland en Canada (bij de Labrador zee). Zolang deze er nog niet is, zullen de berekeningen per weermodel nog behoorlijk uiteen liggen. Dit ligt aan het feit dat de kern van het laag direct wordt beïnvloed door de nabijgelegen jetstream op 12km hoogte. Een mooi filmpje met uitleg over dit fenomeen vindt je hieronder op youtube. Het Kaartje met de wind (bijna 275 km/u op deze hoogte) hieronder.

  Een verschuiving van 50km west of oost, noord of zuid heeft dus compleet andere impact op het verdere verloop. Daarom is pas woensdagavond met zekerheid te zeggen wat het gaat worden vrijdag en zaterdag. Dus eerst maar eens de komende dagen het water in!


   

 2. Heeft het nog zin om zometeen richting de kust te rijden? Op de webcams lijkt t nog aardig rommelig en niet zo groot.

 3. kon wel eens een leuk avondje gaan worden 🤙🤙

 4. wind neemt iig af, ik ga dr rond half 6 even in bij zandvoort

 5. Hoewel net nog rommelig was het al prima te doen op wijk tussen 14:00 en 15:00

 6. Domburg best een stevige wind

 7. Spot on “fun alert” Tobias.
  Wijk was heerlijk 17:00 – 19:00 bij de windmolens, met in het midden precies een erg mooi half uurtje..
  Ik denk dan, hoe kan dat, dat hele mooie halve uurtje. Mijn logica is dan: precies de juiste hoogte in het tij, oftewel precies de juiste hoeveelheid water die perfect op dat bankje klettert dat ik dan gelkukkigerwijze net heb uitgekozen. Ik bedoel echt even holler, hoger en sneller en dat is dan na dat half uurtje ook meteen weer voorbij. Magic..

 8. Noord was vanavond lekker, vooral direct naast de pier fijne golven 🙂 hopelijk meer deze week!

 9. Zandvoort was weinig deze vanavond

 10. Op zandvoort iets na 1800 ook een magisch momentje. Wind viel even weg. Mooie cleanere lange lijntjes met power. Volgens mij omdat er een soort van buitje overtrok die het windveld even in de war bracht?

 11. Was heerlijk gisteren van 20:00-22:00 op Wijkie, daar knapt een mens van op! Thanks Tobias voor de call!

 12. S-Noord was heerlijk tussen 18.00 en 19.30 gisteravond. Daarna viel de power wel een beetje weg

 13. Wat heb ik genoten van de golven gisteren met hoogwater! Het brak over de hele breedte dus genoeg golven voor iedereen. En zeehond gezien.
  Vraag: welke GoPro of actioncam raden jullie aan voor surfen? Vooral belangrijk dat je hem ergens kunt vastmaken (pols oid) als je hem even niet gebruikt. Het gaat vooral om het filmen van anderen in het water. Thanks alvast voor de insider tips!

 14. Valt er vandaag nog iets te surfen? Kan eindelijk sinds langs tijd iets doen

 15. Valt er wat te surfen vanavond in zandvoort?

 16. Vanavond opkomend/hoog water nog wat @ wijk?

 17. Hey fijn dat je reageert. Ik was gelukkig al zo ver dat ik dat al gedaan had. MSW zegt toch heel wat anders 🙂 in de hoop dat iemand mij even motiverende woorden kon geven.. maar tegenwoordig is dit al te veel gevraagd.

 18. Gewoon gaan denk dat je je prima vermaakt

 19. Bedankt voor het delen van je kennis…. echt stoked nu

  #azijn…..
  #begindedagmeteenlach

 20. Gaat los

 21. Ik wilde niet zoveel geld spenderen aan een gopro en heb een jaar geleden een sjcam sj7 gekocht.(185euro) Deze werkt prima. Je gebruikt best de [email protected] fps ofzo, de 4k opnames onderbreken soms door het steeds op en neer bewegen.
  Ik gebruik wel de waterdichte behuizing van de gopro3 (zelfde afmetingen) en start de opnames met de remote control.
  Vroeger heb ik nog goedkopere actioncams gehad maar die werken niet in de golven (teveel en te plotse beeldwisseling).

 22. Hoever zou het rijden zijn om goeie golven te vinden in frankrijk? Tot la manche? Greetz,
  Reuben

 23. @scheef cam Hahahaha wat een mooie screenshot 😉

 24. Mooie schuivers inderdaad vanavond top

 25. Viel inderdaad niet tegen op Wijk, en het was nog lekker rustig ook ;). Heb je het nog lang uitgehouden?

 26. 😂

 27. Eerder 😪

 28. Depressie trekt mooi noordelijk over de Noorse Zee zaterdag. Twee tot drie dagen later is er weer een goede kans op swell. Tot die tijd alleen wat golven door wind uit zuidwest.

 29. Tijdens het wachten op golven even de petitie tekenen zodat we weer met de auto het strand op mogen.
  https://www.rijnmond.nl/nieuws/171857/Oostvoornse-start-petitie-voor-terugkeer-autostrand

 30. Ik rijd morgenavond voor vier dagen richting Bretagne, en zie de hoogtes variëren van 0,8 – 1,8 meter. Wind lijkt matig onshore te worden. Wat heeft een gemiddelde spot daar nodig qua swell voor wat mooie lijntjes?

  Dank!

 31. @Jeroen
  Auto op het strand lijkt mij nou niet zo’n goed idee. Ga lekker fietsen naar het strand of pak het OV.

 32. @Jeroen

  Prima als het alleen daar in Oostvoorne mag/kan. Het laatste wat ik zou willen is auto’s zien op het strand waar ik surf & chill. Ik snap de logica ervan niet echt. Krijg je vast ook alleen maar van die chappies die willen posen met hun bolides…

 33. @Random dude

  Ik zie wel een voordeel. Misschien, heeeel misschien zijn mensen dan een keer niet te lui om hun afval mee naar huis te nemen. Maar kijkend naar de gemiddelde McDonalds parkeerplaats vrees ik het ergste.

 34. Domburg nog een kans vanavond rond hoog?
  Staat een hele dag nog redelijk wat hoogte op de boeien.

 35. Iemand toevallig nog een vrije plaats in de wagen richting de Landes morgen?

 36. Inderdaad wel een heel utopische gedacht, hoe meer auto’s hoe meer rommel.

 37. Iemand idee hoe zandvoort momenteel is? Webcam beetje onduidelijk beeld..

  Thx

 38. Tijdens het wachten op golven even de petitie tekenen zodat we weer met de vliegtuig het strand op kan.

  tuuut tuuut…

 39. …intussen kon er tussen 19-21 heel leuk gesurfd worden bij de Zuid! Wind draaide offshore terwijl ZW windswell binnen bleef lopen. Hoe bijzonder is dat!

 40. Offshore!!! Van 20-21h

 41. Iets te surfen in Domburg vandaag?

 42. Deze week al drie keer wezen surfen. Dinsdag en gisteren met mn Plunder 6.2 van Hayden shapes.
  Tip aan iedereen koop een mooie egg!
  Mijne is 40,5 liter (weeg 75kg). Ik heb nog nooit zo veel plezier gehad in best wel matige golven.
  Best makkelijk inpeddelen en staan is gaan! Weer helemaal Stoked!

 43. Hey, Iemand een idee wat er morgen verwacht kan worden rondom zandvoort/bloemendaal?

 44. Was heerlijk gister! 20.00 tot donker, offshore briesje en daardoor heerlijke holle golven! Genieten!!

 45. bretagne heeft zoveel mogelijkheden en er zijn binnen een uurtje rijden zoveel spots dat je met deze verwachting zeker ergens goede surf hebt.

 46. t was slap niet holle zuidwest uitlopertjes en volkomen windstill, met holle offshore… sorry hoor maar zullen we de reports even realistisch, mag best positief, maar wel realistisch houden

 47. Hi all,

  Apologies for not speaking Dutch. I am planning to visit Wijk aan Zee or Bloemendaal aan Zee tomorrow. Do you think it will be good surf?

  thanks in advance

 48. @illias, the end of the day should be coparible to yesterday. So nothing special, 1meter surfable waves.

 49. @Baukus

  Thanks for the response. I guess that is good for beginner/intermediate surfers?

  thanks again

 50. https://m.omroepwest.nl/nieuws/3680766

  “Niet zwemmen: poepbacterie in zeewater bij Hoek van Holland”

 51. Niet relaxed zoveel volume op dat gewicht. Ooit een Santa Cruz gehad met zulke verhoudingen. Harde turns en cutbacks zijn dan niet te doen omdat je board zoveel volume heeft dat je teveel ‘float’ in je turn.

 52. Weet iemand of er in de komende dagen nog ergens wat leuks te surfen valt? Zo ja, waar!

 53. Mooi dan heb ik nog iets om naar uit te kijken. 😉 Ben nog niet klaar voor een echt shortboard denk ik. Met mn egg hoop ik de overgang te kunnen maken tussen funboard en short. Voor nu ben ik blij als ik hard ga en makkelijk turns kan maken. Hij voelt wel erg los en skatie aan dus ik heb wel gevoelt wat je bedoelt. .

 54. Ik heb ook een eggboard met veel volume. Gisteren ook heeeeeerlijk kunnen surfen. Maar ook in hogere golven prima, mensen verbazen zich hoe scherp ik kan in zetten met dit board 🙂 alles is mogelijk. En lol hebben is het belangrijkste toch? 😉

 55. Heeft er iemand gisteren foto’s gemaakt? Het was zo mooi

 56. Zal morgenochtend Wijk te doen zijn?

 57. Ik ben ook benieuwd naar wijk morgen ochtend. zal het de mooie waard zijn 07:00/08:00?

 58. Zal nog flat zijn hoor. Misschien later op de dag wat kleinere windgolven om op te oefenen. Zal geen vetpot zijn.

 59. 0,9m 10 sec rond Etretat.. Gaan of niet?? Thanks

 60. Zeker gaan

 61. ’t kan ook helemaal flat zijn, de forecasts zijn niet betrouwbaar.

 62. Ik twijfel om te gaan rijden le rozel geloof ik wel maar vind ik net te ver voor weekendje… Gaat vooral om maandag.. Iemand bekend met deze voorspelling!?

 63. Ziet er niet best uit volgens de Franse site…

 64. Ziet er niet best uit volgens de Franse sites wordt steeds lager met kortere periode…

 65. Uit de krant zo-even:
  In de Noordzee bij Hoek van Holland geldt sinds donderdag een negatief zwemadvies. In het zeewater daar is een hoge concentratie ‘intestinale enterococcen’ (poepbacteriën) gevonden.

 66. Morgenochtend nog waves in Wijk of flat?

 67. Ja zag het ook.. Bedankt iig!

 68. Helemaal flat. Windgolven komen in de regel pas als de wind al aan is…

 69. La Palue was genieten gisteren, en vandaag ziet er ook weer veelbelovend uit!!

 70. Zou er morgen nog iets zijn in Scheef?

 71. @Sloeber
  Gisteravond er 2uur ingelegen bij Hoek, geen last van de poep(bacterie).

 72. Ziet er goed uit Dirk, de verwachtingen ook trouwens, veel plezier daar

 73. Hoe dacht jij daar dan last van te hebben in het water?

 74. Lekker Dirk ! Bretagne is epic. Vive la France !

 75. Het zag er net damn goed uit bij Scheveningen! Tobias, wanneer komt de update voor de komende dagen? =)

 76. Scheef net best okay..
  Miks nis nee

 77. Nog wat nieuw voor morgen? Misschien kan ik nog een ochtendje vrij regelen😀

 78. Maandagochtend misschien heel goed? Handig om te weten voor maandagochtend

 79. Gisteren in Nwijk ging in de avond de wind er helaas niet uit. Veel, heel veel stroming, maar van 20 tot donker wel flinke bakken. Soms rommelig, maar af en toe een mooie lijn. Makkelijk te doen met shortboard overigens.

 80. Iemand een foto’s van Scheveningen gisteravond?

 81. Kanonne

 82. Morgen giet et oan!

 83. Suffe vraag misschien,maar aangezien er tussen hoek van hollan en leeuwarden een negatief zee zwemadvies is uitgevaardigt ivm de ‘poepbacterie’E-coli zijn er misschienmensen uit denhaag/scheveningen die er na de uitstekende gofjes van gisteren last van hun maag hebben??ik heb niets maar twee anderen wel onder andere mijn zoon,misschien kan het er iets mee te maken hebben?

 84. Ja gistermiddag/avond was lekker! Nu weinig bij het havenhoofd in scheef zo te zien. Wel weinig wind dus wordt mooi om te longboarden als er (hopelijk) nog wat hoogte in komt.

 85. Deba gister

 86. @Joost deze site heet surfweer.nl. Dat kun je zien in die balk bovenaan je schermpje. En NL staat voor Nederland. Dus wil je dit soort jaloersmakende foto’s gewoon op een andere site wereldkundig maken svp?

 87. @Joost, wat wil je nu met bovenstaande foto? Voegt idd niets toe aan dit forum.

 88. @Dirbee1977 die foto van Palue voegt ook niet veel toe aan dit forum. Het enige is dat er nu meer mensen deze wonderschone spot gaan bezoeken 😩

 89. Guys, nog iets te doen in Wijk of Z’voort straks?

 90. @Joost…keep up the good work…

 91. Thanks kikkedopoulos! Dikke puh Ruud!

 92. Ja joost

 93. lekker hoor joost

 94. Ontzettend fijn joost!

 95. Kabouter perfectie nu NHN…

 96. Zal straks wel een klein beetje meer dan enkel kabouter perfectie worden:

 97. @Joost: leuke foto…maar Is dat Deba wel??? De baai van Deba, welke als een supertrechter werkt bij NW swell, ligt bij de uitmonding van de rivier, pal naast de dam. Dit is het rif buiten Deba.

 98. Wat een schoonheid van golven ‘right now’… @Tobias, dat ‘straks’ hoe lang duurt dat? De piek strekt over een periode van 3 zie ik….

 99. Swell is er en wordt niet meer, maar wel anders door het tij.

 100. Thanks!

 101. Joost=zotte ros

 102. Klopt Marco!

 103. Lekkere cleane lijntjes op wijk vanmorgen. Perfect om mn crosssteps te oefenen. Op Cornelia haar verjaardag.;)

 104. Wanneer komt er een nieuwe update? Het weekend ziet er albast veelbelovend uit
  Stoked!

 105. suprise

 106. Wordt het vanavond nog goed in Zandvoort of Wijk?

 107. https://indebuurt.nl/rotterdam/nieuws/geen-poepbacterie-we-kunnen-weer-zwemmen-bij-hoek-van-holland~59923/

 108. wijk was verrassend goed met opkomend. Mooie cleane wandjes, heup tot sporadische schouderhoge sets en geen drukte. Top!!

 109. Heerlijke golven vandaag, maar slippers op de parkeerplaats laten liggen van Wijk. Bruine Reefs maat 45. Als je ze hebt gevonden hoor ik het graag!

 110. scheveningen Noord 12:00 14:00 uur

 111. Niceness!!!

 112. deze comment voegt ook niks toe, dus beter de surfpics van joost!

 113. Is er nog enige kans op wat golven in Zandvoort later op de avond?

 114. Wat gebeurd er morgen? Zelfde praktijken zoals vandaag in waz, heb me goed vermaakt namelijk!! Heel relaxt sfeertje

 115. Morgen nog wat in Scheef?

 116. Nee, het zakt weer weg. Helaas… 1 dagsvlieg

 117. Joost is een fijne man!

 118. @Tobias
  Welk Platform moet ik aanhouden op de golfspectra voor recente metingen in Zuid-Holland?? A12 of F16?

 119. Beiden niet. Dat is meer een ‘forecast’ wat er nog aan zit te komen in de komende 6 tot 12 uur.

  Actueel zijn meer de IJgeul of DWE boei, afhankelijk of de golven uit noord of zuid komen. Helemaal onderaan op http://surfweer.nl/spectra/ staat een kaartje met de locatie van de boeien. Beetje puzzelen, maar nu het flat is wel een leuke oefening 😉

 120. Ja daarom. Leuke bezigheid:-)

  Thanks

 121. Altijd leuk om een fotootje te zien (van welke locatie dan ook….).
  Maar, surfpicsscheveningen, dat watermerk….serieus?!

 122. Oef, komt wat aan, lekker! Kaartjes zaterdag:

 123. Komt er hierover dan ook een nieuwe update? Zondag ziet er ook nog clean dagje uit.
  Stoked 🤙🤙

 124. De forecast voor Lacanau ziet er vrij goed uit voor volgende week. Wil er iemand mee rijden? Shortboard only.

 125. Wordt vrijdagavond nog de moeite, of eerder een lekker Hollands klotsbakkie?

 126. Yo guys and girls, woensdagmiddag tijdens het surfen mijn appeltjesgroene fcs dolphin fin 9,0 longboardfin verloren in wijk….heeft iemand deze toevallig gevonden? Ik ben bereikbaar op bovenstaande naam op fb.

 127. Watermerk is nodig. Stel je voor dat ze op het surfforum van tahiti deze surfpics gaan gebruiken.

 128. Is er al iets te zeggen over de surf komende zaterdag/zondag?

  Many thanks

 129. Zeker zaterdag met beetje wind, zondag zonder. Beide dagen is het aan. Update volgt later nog.

 130. @Watermerk: …alsof ze op die foto’s zitten te wachten op het surfforum van Tahiti.
  Lmao!

 131. Ha Tobias,

  Hoe gaat het koufront over nl vandaag? Dit ivm wegvallen van de wind zoals beschreven in je windverwachting.

  Gr Pim

 132. Thanks! Hopen op een mooi weekend dus.

 133. Is Noordwijk te doen vandaag voor beginners? En wat is de beste tijd om te gaan?

 134. Yep, 19u gaat die wind wegvallen en naar west. Dan zouden er wat golfjes moeten staan!

 135. Ik wil binnenkort een trip met mijn vader maken, maar we willen niet te lang rijden. Heeft iemand tips voor spots in normandië?

 136. Is er iets te zeggen over de tijden waarop de surf dit weekend in Scheveningen prettig wordt?

 137. Benieuw naar de beginners mogelijkheden aanstaande vrijdag avond, kan iemand me informeren?

 138. Een vraagje, ik heb besloten mijn (6.0 ft) in Australië te laten. Nu zit ik te denken aan een surfboard rond de 7.0 Ft, vrij smal en puntige neus voor de golven in Nederland. Surfgebied zal Noordwijk/Scheveningen worden. Iemand tips hiervoor?

 139. Beter een breed board voor de slappe golve in NL.

  Die smalle 7 ft met puntige neus klinkt als een gun, heb je in NL niks aan.

 140. Als je al een 6ft gewend bent kun je beter een groveler kopen voor in Nederland bv baked potato / puddle jumper
  Zal beter surfen dan een 7ft smal / puntig

 141. Mmmmm als ik mijn glazen bol kijk:

  vrijdag: leuke chop
  Zaterdag: windy chop
  Zondag: vroege ochtend kerkdienst op het water 😀

 142. blijf maar in OZ, dat surfen gaat m niet worden voor je

 143. Hmm fair enough allemaal! Binnenkort maar eens de zee op met een huur board of iets, even kijken of het was is! Bedankt allemaal voor de reacties 🙂

  In OZ blijven, I wish! Ik ga er zeker ooit nog eens heen!

 144. @Edwin
  Je zou ook kunnen gaan voor een fish met wat meer volume. Die pakken hier lekker golven en dan hoef je ook over te gaan op een groter board. Ik heb zelf een 6’2 en ben er heel tevreden over!
  Voor dagen dat t klein is heb je toch een longboard nodig en heb je aan zo’n 7 ook niet veel. Succes!

 145. Ik zat inderdaad aan een Fish te denken! Bovendien zal ik eerste en 2e hands board kopen om te zien of het überhaupt wat is hier surfen, gezien ik ook nog wakeboard.

  Volgens mij is het idee hier in Nederland, of het is longboard weer, of je kan ” gelijk ” naar 6 +/- boards. (Maar dat is een gedachte)

 146. De wens is de vader v/d gedachte

 147. Zal Scheveningen morgenochtend nog wat zijn?

 148. @Random dudette

  Dan gaat de windmachine eindelijk aan dus golven zullen er sowieso zijn! Of ze mooi zijn is een ander verhaal…

 149. zijn er morgen een paar mooie golven in wijk tussen 11 en 16u?

 150. Wat denken jullie van Domburg vrijdagavond? Wordt het iets of te veel wind? We hebben enkel longboards…. Zijn er nog andere meer beschutte spots in Zuid-Holland? Thx

 151. zoekt en gij zult vinden, het is echt niet zo moeilijk allemaal hoor met dat internet van tegenweurdig!

 152. Bijna volle maan zaterdag nacht.
  Wel een beetje veel wolken.

 153. Domburg = Zeeland maar met heftige NW om het hoekje. Zie bv http://www.windy.com

 154. Zoekt en gij zult vinden…. Als startend golfsurfer zoek ik mij suf maar weet ik niet hoe de kaarten te lezen. Welke golfhoogten ik aan moet houden en in hoeverre de wind van invloed is. Ik woon in Noordwijk en ben zo in zee en toch komt t er vaak niet van, omdat ik onzeker ben over de surfcondities. Welke app of site is goed leesbaar voor een leek als ik?

 155. De WhatsApp van Tobias is heeel leesbaar, tijden en spots!

 156. Hoe meld ik mij daarbij aan?

 157. Links boven aan is een menu. Of je kan op de “link” boven dit bericht klikken..

 158. Noordwijk ziet er voor vanavond niet echt goed uit, Onshore en veel wind… Scheveningen daarin tegen gaat richting Cross/Onshore, wat denk ik beter zal zijn.(Correct if i’m wrong)

 159. Zelfde probleem als Marjan. Vind kaartjes nog lastig te interpreteren. Kan nergens goede uitleg vinden. Swell, golfhoogte en getijden snap ik, maar cross winden ed 🤔. Ik ga vaak gewoon maar surfen. Soms klotsbak en ben ik zo weer thuis en soms valt het supermee en kan ik paar leuke golven pakken. Maarrrr… suggesties voor links waar een duidelijke uitleg staat (voor beginners) is welkom 🙂

 160. Newbie Surfen en Marjan,

  Wordt lid van de surfwhatsapp van Tobias!.
  Het kost in verhouding niet veel en je weet (haast) altijd of er goeie golven zijn. Als je investeert in een pak of een plank kan je ook investeren in goeie info.
  Bovendien motiveert zo’n whatsappje ook nogal om te gaan

  @ Edwin, koop een goeie egg van rond de 40 liter. Dan heb je haast altijd het goeie board om te gaan surfen in NL. Ik ben heel heel tevreden met mijn 6’2 Plunder
  Als je een echte beginner bent zou ik een longboard kopen of een flinke mini malibu. Die boards hebben een ruimere fout marge. Hoe vaker je staat hoe leuker het is.

 161. @ Baukus,

  Mijn eerste gekochte board in Australiê was een Egg, veel plezier mee gehad maar het was het altijd net aan niet! Uiteindelijk beland op een Byrne Dragon Slayer 6’0, voor de golven daar echt een perfect en heerlijk board!
  Grote boards blijven een grote ” fun factor ” hebben. Ik wacht het nog even af hoe het er hier aan toe gaat in Nederland. Bedankt voor de info in ieder geval 🙂

 162. In Nederland zijn de golven het vaak net niet. Dat compenseer je dan weer mooi met een egg. Voor de echt mooie dagen zou ik dan er ook een kopen als die byrne. Mooie quiver maken.

 163. Baukus, dank. Ik ga de whatsapp proberen!

 164. Investering is zelf proefondervindelijk achter komen. Dus ja, naar alle waarschijnlijkheid in het begin relatief veel meuk-windchop golven surfen waar je ook nog eens stoked over bent. Door veel naar de zee te rijden kom je er vanzelf achter wat crosswind (tip, denk aan een vertaling vanuit het Engels) en zelf offshore betekent.

  Investeren in zelfkennis dus wat mij betreft ok. En voor de goede orde, het een kan het ander natuurlijk prima aanvullen. Persoonlijke note: wel jammer van de piek-crowds.

 165. Hoe zijn de condities vandaag in Scheveningen voor surfen?

 166. Helemaal niks, zou maar thuis blijven 😉

 167. Nou de drukte zit er al lekker in en het is pas 4 uur…