Surfweer dinsdag 13 juni 2017

Het lagedrukgebied heeft weer plaats gemaakt voor een hoog en dat betekent rustig weer. Toch komt er nog wat swell binnen van het oceaanlaag dat gisteren overtrok. Zowel dinsdag als woensdag kleine golven. Donderdag komt het volgende oceaanlaag al dichterbij met de eerste windtoename en een paar golfjes. Vrijdag is het beter raak met wind en hogere golven.

Dinsdag 13 juni 2017
Na een onstuimige dinsdag zie reacties in het vorige bericht ligt het lagedrukgebied inmiddels boven Scandinavië. De wind op de Noordzee is daardoor gedraaid van WZW naar WNW. In eerste instantie lijkt de swell niet zo veel voor te stellen, maar waarschijnlijk zit er toch wel een metertje in het vat. Helemaal in het noorden, op de wadden. Want daar is WNW altijd de meest gunstige richting. In Noord-Holland is er ook wel een heuphoog golfje te vinden. In het zuiden wordt het wel heel klein, steeds kleiner. Heel veel swell komt daar eind van de middag niet bij. Dus wat je op de webcams ziet is ongeveer ‘what you get’. Hou rekening met elkaar en check de surfregels.

Woensdag 14 juni 2017
Er kan nog wat laatste swell binnenkomen, maar dan moet je wel in de ochtend gaan. Het is heel vroeg hoogwater, maar gelukkig ook al heel vroeg licht. Verwacht niet meer dan een kwart meter klein en kort, maar wel ultra uber clean, omdat de wind uit het oosten komt. Dinsdag is dat nog niet het geval, ook in de avond lichte onshore. Wel sterk afnemend.

Donderdag 15 juni 2017
Het rustige weer van dinsdag en woensdag duurt niet lang en wordt donderdagavond al onderbroken door het dichterbij komen van een volgende oceaandepressie. Waarschijnlijk is het donderdag nog flat, maar gaat het in de avond al wel waaien.

Vrijdag 16 juni 2017
Vrijdag staat er de hele dag een matige noordwester. Hoewel de wind niet heel erg hard is, worden de golven wel steeds hoger. Uiteraard vanwege de langere fetch vanuit het noorden. In de namiddag of avond draait de wind weer iets naar zuidwest op nadering van een warmtefront. De golven zouden dan wat cleaner moeten worden. Goed begin van het weekend.

Weekend verwachting
Zaterdag ook een noordwesten wind, maar minder hard en hoog. Prima te surfen, dat wel. Ook zondag wind uit die richtingen maar waarschijnlijk al minder hoog (wel cleaner). Een betere noordwest komt daarna terug p de kaarten staan. Natuurlijk nog veel te ver weg. Maar de modellen hebben deze oplossing als oper en controle uitvoer er in zitten. Je zou dus alvast voorzichtig naar de maanstanden voor de 19e t/m 22e kunnen kijken om de juiste momenten niet vast te hoeven zitten met onnodige afspraken. Voor het weekend dat daarop volgt helemaal alles aan de kant schuiven. Want dan is het op en tot genieten op de 5e editie van het Surfana Surf Festival aan het strand in Bloemendaal aan Zee!

Wetsuit-advies, zeewater 17 gr
Vandaag: 3/2 mm zonder schoenen
Woensdag: 3/2 mm wetsuit
Donderdag: shorty of 3/2 mm wetsuit maar ws geen golven
Vrijdag: 4/3mm of 3/2mm, bescherm je oren van de wind.
 1. Er lijkt nog best wat swell binnen te komen. Ongeveer 2 ft met een periode van 6 seconden (1000/170) met richting 317 graden (WNW).

  Voor Belgie / Zeeland is het wel echt kleiner dan klein en zuidelijk Z-H doet ook niet echt mee zo te zien op de Europlatform meting: https://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=golfgegevens
  Voor noordelijk Z-H kun je overigens gewoon de IJ-geul aanhouden met swel uit NW.

 2. Hallo Tobias Thanks voor de update. Wel effe een vraag. Hoe lang duurt het ongeveer tot dat de swell van het europlatform de kust van zeeuws vlaanderen bereikt? Ik kan de locatie namelijk nergens terug vinden waar het platform ligt/staat. greets, johnny

 3. Verwaarloosbaar in dit geval. Of reken met een uur of twee uur. Getij is belangrijker. Moet wel hoogwater zijn namelijk.

 4. Hallo Tobias,

  Vanavond helaas werken, maar om 20:00 klaar. Is het nog de moeite om naar Zandvoort te rijden voor een sessie of is het getij zo ongunstig dat het de moeite niet is?

  Thanks!

 5. Goeie gok.
  Eind van de ochtend (ca. 11:00-12:00) fijne condities bij Parnassia. Kwamen een paar soeplepels swell binnen. Samen met een windluwte, levede dat korte, edoch holle en krachtige lijntjes op.
  Hier zit een tevreden mens.
  SurfZ!

 6. Oke. Had niet gedacht dat het platform zo dicht bij zou zijn. Dat is super. Wederom bedankt Tobias. Have Fun!!!!!

 7. ziet er niet naar uit dat t nog wat gaat worden vanavond voor de mensch die nu nog in de kantoorgevangenis zit wel?

 8. Kom net van de tweede bank, het was fantastisch!!! Klasse voorspeld Tobias, precies om twee uur lag ik erin en ze gingen gelijk om op de tweede bank. Heerlijk zonnetje, geen stroming en bijna geen wind. Hoogte genoeg voor fish en verrassend mooie lijn. Denk einde middag ook nog wel te doen maar wat rommeliger. Vanavond moet heerlijk longboard avondje worden, kan niet missen!

 9. Weet iemand iets over zondag?
  Mischien leuke golfies

 10. Een golf in camperduin heeft net mijn chinese gopro opgegeten. Spoelen die dingen vaak weer aan of is hij nu voor de zeehonden?

 11. Voor een total Kook als ik, was Wijk vanochtend tot rond 12 uur, best heel erg lekker. Zonnetje en niet koud. Weinig mensen in het water, kon ik ook niet in de weg liggen of brokken maken. 🙂
  Thanks Tobias voor alle voorspellingen elke keer!

 12. Super chille surf sessie vandaag.

  Niet echt hoog maar wel clean. Chillle nu :D..
  Morgen en overmorgen rusten en weer knallen in het weekend.. 😀

 13. Klein en klien prima Longboard daggie Schev n

 14. Wijk was genieten in de avond. Tegen 16.00 uur op de webcam leek nog weinig lijn door aanlandige wind. Toch maar gegaan. Rond 18.00 uur was de wind aardig gaan liggen en werden de lijnen (heup tot schouderhoog) beter en beter. Topavond!

 15. Hi Allemaal,

  Ik rij donderdag ochtend richting Frankrijk en zit te twijfelen wat de beste spot is. (is voor een weekendje dus liefst zo dichtbij mogelijk).

  Hebben jullie tips? Hoor graag!

  Groet & thanks, Jasper

 16. Euh vergeet erbij te zeggen dat MSW aangeeft dat ten noorden van Bretagne zo goed als flat is en ten zuiden veel wind?

 17. Ik ben, als beginnend surfer in Nederland, opzoek naar wat tips!

  Waar en op welk moment, voor zover dat te zeggen valt, kan je in Noord Holland goed surfen?
  Bijvoorbeeld: in Petten een uur voor hoogwater ter noorden van de reddingsbrigade zoiets!

  Morgen, woensdag, is trouwens m’n vrije dag maar als ik het goed lees hoef ik dan niet veel te verwachten!

  Thumbs up voor je reactie!
  Chiel

 18. Twee woorden voor Wijk tussen 19:30 en zonsondergang: SUP heaven!

  Het was dat het mijn eerste surfsessie op een eigen SUP board was en ik nog wat zat te klooien om de balans te vinden en golven te pakken (het is nogal een overgang van een 5’7″ plankje naar een 10’6″ exemplaar met peddel…), anders had ik nog veel meer lekkere lange ritten kunnen maken. Maar dat mocht de pret niet drukken. Super weertje, super sfeertje, super clean en super lijntjes op de sets. Kon me geen fijnere zomeravond wensen.

  @Chiel: go for the search en/of neem een abonnement op de surfsms van Tobias.

 19. Goedemorgen joost, sla toch over mooi maar klein

 20. Helaas laten de golven zich niet zo makkelijk voorspellen (behalve door Tobias) dat je er iets nuttigs over kan zeggen mbt vaste tijd of plek. Er zijn zoveel variabelen in het spel dat je van dag tot dag moet leven als surfer in Nederland. Mijn devies: veel in het water liggen, veel naar de zee kijken en elk uurtje pakken dat je kan!!!! En vertrouw niet teveel op al die surf en weer apps (die werken op algemene algoritmes): dan lig je nooit in het water of op het verkeerde tijdstip. De sms dienst van deze website is wel een aanrader, dat is nog ambachtelijk werk!

 21. Probeer ook zeker is een stukje te lopen opzoek naar een eigen spot. Probeer is een ander strand, en kijk is bij opspuitingen. In de buurt van wijk en castricum is er de laatste maanden veel opgespoten en dat gaf eind vorige maand tijdelijk een super mooie spot. Check de webcam en gaan als ze staan. Enjoy!

 22. @Jasper; Het zuiden van Bretagne ziet er perfect uit komend weekend (Volgens Windguru Pro). Offshore wind en een metertje swell met 10 tot 12 seconden. Longeville sur Mer is het meest dichtbij maar doorgaans iets kleiner, Quiberon en de stranden iets te noordwesten (Sainte-Barbe) daarvan haan het volgens mij prima doen.

 23. Top – thanks! Nog een camping advies daar in de buurt?

 24. Een dag later is pas goed te zien op de spectra dat de swell echt wel surfbaar was gisteren. In zo’n geval kun je dus het beste https://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=golfgegevens bekijken op de golfmetingen te interpreteren.

  Bovenste plaatje is vandaag tot 24 uur terug.
  Onderste plaatje is van gisteren tot 24 uur terug.

   

 25. Wordt vrijdag bij hoogwater in de avond ook in België de moeite? Even de examenstress er uit surfen.

 26. dus dat brede rode gebergte in plaatje 1 was gisteravond. zoja dan begrijp ik waarom wijk zo belachelijk goed was (op longboard dan 😉

 27. Tobias, ik zit nu al een uur die plaatjes te interpreteren maar ik snap het nog niet helemaal….. Ik heb ook de toelichting gelezen op de RWS website maar nu ben ik helemaal de klust kwijt!

  Wat lees ik nou af aan de mHz? Nieuw golfveld rechts, oud veld links? Dat kan toch niet anders met de tijd langs de x-as, of zie ik iets helemaal verkeerd? Vind het onwijs leuk me hier een beetje in te verdiepen maar een geboren weerman ben ik niet…..

 28. @ Kook:
  Op de x-as zie je inderdaad de tijd. Op de y (en z as) zie je iets wat we een ocean wave spectrum (golf spectrum) noemen. Dit is een lasting concept en wordt hier uitgebreider uitgelegd:

  http://www.wikiwaves.org/Ocean-Wave_Spectra

  De simpele omschrijving van een golf, is die van een cosinus. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Sinus_en_cosinus)
  Wanneer we naar de zee kijken, zien we echter dat de golven niet een mooie cosinus vorm hebben, maar dat deze constant verschillen.

  Een golf spectrum is niets anders dan een opsomming van deze cosinus golven. Dit is weergegeven in de plaatjes van tobias.

  de wiskundige omschrijving van een cosinus is: g(x) = a cos(f x). Hierin is a de amplitude en f de frequentie.

  We zeggen nu dat we 500 verschillende cosinus golven hebben, elk met een eigen frequentie en amplitude. Op het plaatje van Tobias zien we dit op de y-as afgebeeld.

  Volgens de golf theorie, is de amplitude (dus de hoogte van een golf) evenredig met de energie van een golf. In het plaatje staat op de z-as de energie van elk van die 500 cosinus golven afgebeeld.

  Wat betekend dit in de praktijk?

  Als we naar het tweede plaatje van tobias kijken zien we een piek rond een frequentie van 150 mHz. Dit betekend dat de golven met een frequentie van 150 milli Hz de meeste energie hebben. 1 hz is 1 trilling per seconde. 150 milli Hz = 0.15 Hz = 1/0.15 = 7 seconden. Dit betekend dat de tijd (periode) van een golf ongeveer 7 seconden is.

  Stel je gaat in Portugal surfen, dan zul je zien dat de piek in het spectrum rond de 0.08 Hz ligt, wat overeenkomt met een periode van 12.5 seconde.

 29. Dank voor deze heldere uitleg. Wat is de locatie van de golf? In andere woorden als er een piek is om 21.00, betekent dit dat de golven op het strand pieken om 21.00, of moeten ze dan nog vanaf een boei naar het strand reizen? En hoe lang duurt zoiets dan? Thanks!

 30. Prima uitleg, maar ik ga toch even mierenneuken (sorry;)) De energie van een golf is volgens mij evenredig met het kwadraat van de amplitude, verder is het zo dat bij watergolven de energie ook afhankelijk is van de periode. Hoe groter de gemiddelde periode des te meer energie de swell heeft. Water is een dispersief medium, dat wil zeggen dat niet elke golf dezelfde snelheid heeft. Hoe hoger de periode, des te groter de energie en ook des te groter de voortplantingssnelheid. zeker bij een laag op de oceaan is dat effect goed zichtbaar; In de storm worden golven met allerlij verschillende periodes en hoogtes gegenereerd. Als die golven richting de kust gaan halen de golven met hogere periodes de golven met lagere periodes in. De eerste swell die aankomt heeft de hoogste periode, maar niet noodzakelijkerwijs de meeste hoogte. Bij onze noordzee is de afstand tot het windveld vaak te klein om dat echt goed te merken. Verder is het zo dat golven meer wrijving ondervinden als hun golflengte (afstand tussen twee opeenvolgende toppen) in de orde van grootte is van de waterdiepte. Swell met een grote golflengte en dus ook een hoge periode komt hierdoor niet goed aan bij onze kust. De noordzee is te ondiep. ik zeg uitbaggeren die handel.

 31. Allerlij moet natuurlijk allerlei zijn, als ik dan toch bezig ben zal ik mezelf ook maar verbeteren.

 32. Hoi mede surfers!
  Ik lees al een tijdje mee en sinds kort surf ik (samen met m’n vriendin) geregeld in Domburg en Ouddorp. We vragen ons af of iemand van jullie al eens in siouville is geweest. afgaande op de info van MSW lijkt ons dit de dichtst bijzijnde plaats om goede ocean swell te krijgen, soms vergelijkbaar met Landes. Dus: wie verteld ons iets uit ervaring over surfen in Siouville?

  🙏 Dries

 33. Uhhh….dus geen golven vanavond?

 34. Beste Dries, Die fout hebt ik ook 10 jaar geleden gemaakt op mijn eerste trip, door naar souville te gaan. Het blijkt uiteindelijk langer dan het is omdat je het laatste stuk voornamelijk over N- en D-wegen rijdt. Daarnaast is de waterkwaliteit daar twijfelachtig vanwege de fabrieken in de directe omgeving. Mijn tip is, rijd richting Bretignolles sur mer/ Sables d;olonne. Lekker over de tolwegen en als je ’s nachts een beetje doorrijd is het in 9 uur te doen. Veel plezier.

 35. Ik val straks in een gat van depressie als ik terug ben…
  Dag 6 hier op Crozon.. Dag 6 van surf (2-3 sessies per dag).
  Vandaag La Palue weer aan de beurt, vanochtend super glassy mans-hoge golven, heerlijke pieken en lange ritten links en rechts, vanavond rommeliger maar groter en meer van die hang on for dear life golven… Foto’s van de avond

 36. Surf = science.. Dus daarom blijf ik de eeuwige beginner..
  Laat het ‘rode gebergte’ maar komen! Dan neem ik wel weer een praktijk les.

 37. DIRBEE!!!! NICE!!!

 38. Heeft er iemand een idee van of het vnvd de moeite zou zijn om 400km heen en terug naar Domburg te rijden?

  DMI toont een metertje en volgens windfinder staat er (maar) 17 knopen wind.

  Morgen is ook een optie, al zou er dan volgens DMI maar een cleane halve meter toekomen wat misschien wat aan de kleine kant is voor een shortboard…

  Thx!

 39. Wordt België morgen de moeite

 40. Zou er nog een surfbaar golfje doorkomen met opkomend tij? Waait toch al wel aardig hier de hele dag.. (:

 41. Het gaat wel hard waaien in het kanaal vanavond. Helaas te laat echt laagwater…

 42. volgens mij is het meer de moeite om dichter bij zee te wonen.

 43. @Dirbee Ik voel een weer mooi vakantiefilmpje aankomen als je weer terug bent in NL

 44. Ouddorp 3 keer niks. Hopelijk morgen beter!

 45. Vroege vogels.

 46. Iemand suggesties of morgen (zaterdag) middag/avond Ouddorp of Domburg iets zou kunnen gaan worden? Beetje krap in de planning, kunnen er pas vanaf halverwege de middag zijn 🙁

 47. Hoi, zou vanavond gaan surfen. Wat is de beste aanrader:Domburg of Scheveningen?
  Cheers en surf ze

 48. Mmmmm…?
  Lijkt me wel wat..Surfadvisor where to go!

  Doe niet zo hollands krenterig en neem een Surf sms…..dat bevredigt je behoefte in je planning!

  Als je jaren zoals moi op een vaste spot surft en noteert de omstandigheden, swell/wind/kracht/tij richting op jouw beste surfsessie heb je geen sms nodig maar als je twijfelt wel!

  Anders gewoon gaan als ze staan!

  Surfs up 🤙 Dudes!

 49. Wat is het beste moment voor Wijk vandaag? Heup hoog was de voorspelling toch ongeveer?

 50. @ Tobias,

  Bedankt voor de update, ik ben dan toch niet meer gegaan. Hopelijk wordt het vanavond iets 🙂

  @@Brice, Zowieso, maar het werk heeft het anders bepaald 🙁

 51. Dan zoek je toch ander werk

 52. surf ziet er bagger uit momenteel 🙁
  verwacht niet dat het veel beter wordt..

 53. Pas rond 21.00 gaat het los

 54. Rond 21.00 gaat het los ja.. In de kroeg misschien! HAHAHA!

 55. Uurtje voor vloed is vaak het beste in Ouddorp!

 56. hahaha grapjas,vele surfsites voorspellen toch de beste condities na 21.00 .

 57. Vele surfsites.. Zoals? 😉

 58. Er staat genoeg deining.. het moet alleen nog wat meer uitlijnen..

 59. Magicseaweed,windguru ,surf-forecast

 60. Ik vind windguru de meest betrouwbare vaak.. Maar ik zie daar 0.8 meter en 5 seconden. ik word daar niet heel enthousiast van, of zie ik iets over het hoofd?

 61. Ah.. de cam ziet er trouwens best aardig uit in Scheveningen! ;D
  Cheers

 62. Klik eens wat linkjes aan op de website, genoeg info! Dan zie je meer dan 1m op de boeien, getij dat opkomt en wind die gaat liggen. Komt wel goed denk ik.

 63. Ik begrijp ook niet goed waarom windguru zo’n slechte golven weergeeft…

 64. Met WNW zou IJmuiden beter zijn dan Wijk?

 65. zijn er zondag nog beginnersgolfjes in zandvoort?

 66. Cheers dude @CHARLIE

 67. Na 11:00 super lekker kunnen surfen op Wijk!! Voor 11 uur geen hoogte. Enig idee hoe dit kan?? (waren van de surf sms dienst tijden uitgegaan)

  Heb overigens verder geen op of aanmerkingen, We hebben véél goede surf aan de dienst te danken!!

  Groetjes

 68. Domburg weer niet overtuigend.

 69. Is erg weinig..

 70. Noord was heerlijk van 15u tot 17.30u met de fish. Heuphoog op de setjes en minder druk dan verwacht. Ik ben voldaan. 🙂

 71. Swell kwam net een uurtje later pas opzetten vanmorgen. Had dus niks met het getij te maken.

 72. Morgen golven in Blankenberge?
  Op welk moment van de dag is het het best of wordt het niet de moeite?

 73. Nhn was erg lekker!

 74. WaZ was super! 20:00 tot 22:30. Bewaar je de rest voor morgen Tobias?
  Life is generous. SurfZ!

 75. Kunnen we morgenochtend genieten op Zandvoort?

 76. Oja: Gevonden: Surfschoentjes,
  op het strand in WaZ naast de N-pier. Zwart, laag ‘split-toe’ model, maat ca. 42-43..
  Kan ze ophalen bij mij in Beverwijk. Drop mij een PM: [email protected]
  SurfZ!

 77. Calloog was top na 20.00 uur! Dank Tobias!

 78. HvH prrrima lngbrdble, 17:00-19:00

 79. Prima short boarden rond hoog op Schev N.

 80. Was toch nog verrassend lekker deze avond! Zeker shortable op scheef, maar was op mijn beater lol

 81. Was goed in Wijk

 82. Weet iemand wanneer het vandaag het beste zijn om te surfen in Schev?

 83. Het beste is bedoel ik..

 84. Gisteren avond was heerlijk op MV2 van 21-22.30 uur. Laag en lichte chop, maar er zaten prima sup golfjes tussen 🙂

 85. Was niet normaal lekker gisteravond!!

 86. @CHARLIE,

  Ik heb diep respect voor je voorspelling na 21.00 gisteravond!

  Het was idd heel mooi aan het uitlijnen, zeker op Wijkpier!

  Chapeau Charlie! 🤙

 87. Beste mensen, gister is mijn fcs2 carver Fin losgeschoten. Heeft iemand nog 1tje ter overname (linksvoor)? gr. Mel

 88. bedankt Poseidon,ben blij dat je genoten hebt. Maar om eerlijk te zijn ben ik ook niet echt
  een goede waarnemer ,was ook afhankelijk van bepaalde sites.En ook Tobias gaf al aan dat het op sommige plaatsen in de avond pas meer lijn zou zitten.gr

 89. Heerlijk gister WaZ, dank Tobias!!

  Vnv misschien weer checken

 90. Domburg op dit moment nog flat 😒

 91. Domburg is al veel te lang flat, lijkt wel of ik die nieuwe paddle beter niet had kunnen kopen

 92. Iemand een eyeball op Wijk?

 93. WaZ is nu flat. Ben benieuwd of er vanavond met hoog water nog valt te surfen in WaZ

 94. Mv2 nu laag en lichte onshore wind

 95. @sup de laatste restje van de golven was before you come…cheers

 96. Was weinig te doen vandaag. Goede peddeltraining was het hoogtepunt.

 97. @Mel

  Bummer man! ook 2x met mij gebeurd.
  Probeer FCS customer support te bellen in Frankrijk, ze hebben mij een replacement fin opgestuurd. Ik moest alleen wat foto’s opsturen van de finbox.

 98. Thanks, ga ik proberen!

 99. Gisteravond was het lekker bij Bloemendaal. Het windje ging er uit en er bleef nog redelijk wat kracht in de golven.

  Check hier de foto’s: https://www.facebook.com/pg/Golfsurfen/photos/?tab=album&album_id=1452456881443670

 100. Gisteravond werd Ouddorp best ok met sommige sets na 20:15 ongeveer en wind ging er helemaal uit ..op het laats nog best goede harde topturns kunnen doen (met mijn Sup)

  Hopelijk komt er snel weer wat hogere/krachtigere swell aan…

 101. Iemand al op het strand geweest? Is het de moeite om mijn longboard mee te nemen vandaag?

 102. Zuid Franse condities op het strand vandaag. Alleen gaan mooi weer en golven niet graag samen in Nederland.

  Dus helemaal flat vandaag. Wel lekker om te dobberen op je longboard in boardshort of bikini!
  Niet in slaap vallen, dat kan tot gevaarlijke situaties leiden!

 103. Is er al een globaal beeld van eind volgende week? Komt er nog wat aan volgend weekend?

 104. @Maarten Zwetsloot/Surfana

  Heb je nog meer foto’s van die avond?

 105. Word woensdag nog wat ??

 106. Als het zo blijft staan voor dinsdag-avond, zal het woensdag wel wat kunnen worden. Klein maar fijn. In ieder geval gunstig dat de wind weer uit het noorden gaan komen. Nu nog wel hopen op wat hoogte.

 107. Eind van de week een westelijke aanvoer en dat geeft uiteraard ook weer golven. Even door dit hitte heen bijten dus..

 108. Kaartje voor vrijdag:

 109. thumbing on the above

 110. Woensdag:

 111. Update vrijdag.
  Yes yes yes!

 112. Who forgot to switch on the wave engine today???

 113. We zijn er druk mee bezig Paolo 😉

  http://www.wewantwaves.nl/

 114. Tobias, gaat die wind nog voor golven zorgen morgenavond?

 115. En, gaan we een plank nodig hebben op surfana? 🙂 🙂

 116. Vanavond Domburg bij zonsondergang?! hoogwater, een kleine meter en de wind die valt. Klinkt goed als je het mij vraagt 🙂