Surfweer dinsdag 10 oktober 2017

Voordat de tweede helft van oktober als een met diepe depressies op de Atlantische Oceaan de boeken in gaat, krijgen we over de Noordzee deze week ook nog twee grote lagedrukgebieden die boven langs trekken. Dat zorgt voor wind variërend tussen zuid en west-noordwest, waarbij er eigenlijk alleen goede golven zijn te verwachten bij de laatste windrichting.

Dinsdag 10 oktober 2017
De vrij krachtige zuidwester is net hard genoeg voor het onstaan van een heuphoge windbranding in de loop van de middag met hoogwater. Omdat het zondag nog springvloed was, zal de stroming wel behoorlijk zijn. Maar met een beetje beschutting of terug tegen de wind in lopen, moet het goed te doen zijn. Het laagwater komt, ook in Zeeland, niet meer op tijd voor donker op tegenstroming te geven. Maar eigenlijk is de wind ook niet zo hard, dat die tegenstroming een must is. Dus een avondsessie behoort zeker tot de mogelijkheden om een nat pak en een paar leuke ritjes te scoren.

Woensdag 11 oktober 2017
Vooral in de nacht waait het wat krachtiger, tot mogelijk hard uit ZW, dankzij een overtrekkend front. De harde wind neemt is in de vroege ochtend echter al weer weg. Zeker in het zuidwesten moet je er snel bij zijn om van de windafname en de overgebleven windgolven te profiteren. In het noordwesten blijft de swell wat langer staan, maar ook de wind. Die draait wel iets meer bij naar een richting tussen ZW en ZZW en neemt weer behoorlijk toe op nadering van een volgend frontaal systeem, met als eerst een warm front. Vooral aan het eind van de dag dus hogere windgolven, maar juist dan ook weer dat hogere water met meer stroming. Op zich geen probleem, als je bereidt bent een stukje te lopen. De richting van de wind is ook niet zodanig onshore dat de golven niet mooi zullen lopen. Prima windswell condities dus. Alleen het zuiden blijft achter met de golfhoogte. In België zelfs heel klein en alleen even leuk met opkomend getij.

Donderdag 12 oktober 2017
Donderdag komt zo’n moment dat de wind even noordwest zal zijn en daarna afneemt. Als het allemaal goed valt is het overal wel fijn surfen. Meeste hoogte natuurlijk in de ochtend met dan nog een restje hoog tij. De wind neemt echter pas later in de ochtend of zelfs middag weer af naar meer cleane condities. En natuurlijk komt het tij ook weer een keertje op, met wat extra push en hoogte. Kortom, de mooiste surfdag van de week met waarschijnlijk ook het mooiste weer en de meeste zon.

Vrijdag 13 oktober 2017
Vrijdag nadert een nieuw lagedrukgebied dat donderdag nog bij Groenland lag en vrijdag-zaterdag naar Noorwegen koerst. Helaas komt ook het onderliggende hogedrukgebied mee. Positieve daarvan is natuurlijk wel het mooiere weertype. Minder gunstig is dat de wind vrij zuidelijk blijft en eigenlijk alleen genoeg west component heeft voor golven in de provincie Noord-Holland. Inmiddels is het tij opnieuw (elke dag) 52 minuten opgeschoven en wordt het ’s avond voor donker geen hoogwater meer in het noordwesten. Gunstig voor de stroming, die blijft dus nog redelijk te doen op spots op Texel en aan de overkant (vasteland). In Zuid-Holland zijn er met uitzondering van een paar spots, waarschijnlijk geen golven. In België is het sowieso flat bij deze windrichting het het hogedrukgebied zo dichtbij (boven Frankrijk)

Zaterdag 14 oktober 2017
Minder wind dan op vrijdag, maar wel uit dezelfde richting. Opnieuw kan de kop van Noord-Holland een golfje verwachten. Elders in Noord-Holland en ook op Noordwijk en Katwijk, perfecte beginners les golven. Zondag wordt de wind nog meer zuid en is het waarschijnlijk overal zo goed als flat. Hoewel er in het noorden altijd nog wel een smurfensurfengolf te vinden zal zijn.

Na het weekend & Atlantisch weerbericht
Parallel op dezelfde hoogtegraad als de Orkaan ‘Ophelia’ loopt er tijdens het weekend een ‘golf’ in het polaire front mee die op maandag wel eens zou kunnen uitgroeien tot een mooie Noordzee Depressie. Uiteraard nog heel onzeker, maar wel noodzakelijk om bij ons een surfrijke week te krijgen. Vooral begin van de week. Het andere scenario is dat het hogedrukgebied boven Europa vast blijft zitten en de stroming continu zuid is. Dat geeft uiteraard geen golven en mooi weer. Sowieso zal na de storing van maandag/dinsdag het hogedrukgebied weer even de boventoon voeren en tweede helft volgende week tijdelijk rustig najaars-zeetje brengen. Hoe anders is het dan op de Atlantische oceaan met de ene na de andere diepe depressie. Niet alleen Ophelia brengt dikke golven voor de meest zuidelijk gelegen surfspots van Europa, ook de continue aanmaak van depressies bij Groenland zorgen voor swells met een lange periode en veel kracht. Dat gaat waarschijnlijk door tot eind van de maand, hoewel de laatste week de depressie activiteit ook dichterbij het Europese vasteland plaats kan gaan vinden. Dat is dan voor Frankrijk wat minder gunstig, omdat de wind dan wat meer aanwezig zal zijn. Natuurlijk zijn er in dit grote land genoeg beschutte surfspots te vinden, vooral in het uiterste westen en uiterste zuiden.
 1. Ophelia beweegt op deze kaart van komende Zaterdag richting de kust van Portugal. Interessanter is echter wat er met de trog / het polaire front gaat gebeuren dat boven Ophelia ligt. Ophelia zelf zal daarin worden opgenomen en voor ons niet echt van duidelijke betekenis zijn. Op zichzelf geeft de depressie tussen IJsland en Noorwegen drie dagen later ook kans op kleine swell uit het noorden. Dat is dus ook op dinsdag. Mogelijk versterken deze swells elkaar.

 2. Voor wie de youtube video van de Bultrug op de Maasvlakte nog niet gezien heeft. Dit is de link:

  https://www.youtube.com/watch?v=NNbMTUcNUMg 3. Donderdag 6 uur AM
  De WNW wind moet wel voor iets leuks gaan zorgen later op de dag!

 4. Terschelling had gisteren hele cleane condities met dikke meter. Helemaal stoked en met spaghetti armen uit het nu beginnende koude water. Laat de surfweek maar beginnen !

 5. Beste Tobias, zou je, in verband met een tripje naar Bretagne, iets kunnen zeggen over de mogelijkheid dat dinsdag 17 oktober, maar vooral woensdag en donderdag de wind knalhard onshore zal zijn in Bretagne? Is er al iets over te zeggen? Alle sites geven dat nu aan namelijk. Of is dit nog veel te onzeker?
  Bedankt voor je eventuele hulp!

 6. Woensdag lijkt heel de dag flink wind te worden: dus surfen met een zeiltje of kitje

 7. Zeg Tom, ik zit ook te denken die dagen in Bretagne te gaan zitten. Ik zoek medepassagiers… Jij/jullie?
  Ik kijk iig even mee met Tobias zn oordeel 😉

 8. Herfstvakantie laat mooie voorspellingen zien in N Frankrijk!!! Eigenlijk ook al voor het weekend, dat scheelt weer $$

 9. Dat laag op de oceaan dat volgt na de passage van Ophelia de 16e is toch gewoon een zuidwester? Ik zie het probleem niet voor Bretagne.
  Meer dan een dozijn aan spots, vooral aan de noordkant, waar ZW pal offshore is!

  Ik zou mijn geld niet zetten op dichtbij Normandië. Altijd een lastige forecast, want er moet aan de ingang Brest wel 3 meter swell binnen rollen uit de juiste richting voordat het daar wat wordt… en de spots die je daar surft zijn super exposed naar het westen dus pakken ook meteen de eventuele ZW chop west op.
  Wind neemt trouwens al weer af op de 18e in de nieuwe run. Go for it, zou ik zeggen.

 10. Touche!

 11. Prachtig, we waren sowieso van plan te gaan, maar twijfelden een beetje over het moment. Carola, wij zitten qua auto en spullen al afgeladen, helaas!

 12. Het is maar goed dat ex-Ophelia een beetje op zee blijft i.p.v. het vasteland van Portugal op raast. Windsnelheden tot 200 km/u verwacht zondag/maandag net ten westen van Porto / Galicië.
  Dit systeem pompt in no-time de warme lucht vanuit de Sahara zo ons koude kikkerlandje in 😬

 13. Is Bretagne ook aan te raden voor beginnende/intermediate surfer? Ben momenteel aan het kijken voor een surftripje naar Frankrijk voor over een paar dagen.

 14. Ja zeker, genoeg baaitjes waar het ini-mini of kleiner breekt.

  West Ierland krijg er wel van langs maandag.
  ZZW windsnelheden tot 160 km/u buitengaats!

 15. Noord beter dan je denkt nu!!
  Jammie!

 16. Ik dacht ff franze conditions te zien, maare ut is dus veel beter. Awesome

 17. Gisteren einde dag goede sessie WAZ tussen de windsurfers.
  Bruut, veel wind, maar wel de gebruikelijke betrouwbare dikke ZW bakken!!!

 18. eind van de ochtend noord of zuid?
  in Scheveningen?

 19. He tobias

  Komt de surf message er nog aan vandaag?
  Ik wacht met spanning.

 20. Dag Tobias, komt er nog een sms over vandaag? 🙂

 21. Ik ga het zelf gokken op zuid zo meteen, maar geen idee wat de wind precies gaat doen… groetjes 🙂

 22. Iemand die zaterdagavond vertrekt naar Zuid Frankrijk met 1 plaatsje over?

 23. Iemand eyeball op wijk?

 24. Noord Fr! Zelfs Eretrat krijgt sterretjes op msw.

 25. Meer dan prima vanmiddag op de achterste bank!

 26. Jonges wat een plezier. Achterin wat vlak, maar hoog en krachtig voor steady lange ritten en voorin snelle steile rotzakjes. Volledig uitgewoond in anderhalf uur. Tobias, dank voor de surfweer sms alert weer!

 27. Wijk 13.00 tot 15.30 dikke bakke op de achterstebank maar wel een hele verre en zware peddel vraag me echt af of het later beter werd

 28. jammer, het zal aan mijn surfkwaliteiten liggen, maar op zandvoort 17;00/19:00 was het echt moeilijk te doen. Korte ritten in een klotsbak.

 29. Vraagje: waarom geeft msw een groot verschil in getij tussen spots in Het Kanaal en die aan de Atlantische kust?

  Etretat vandaag laag om 13.00
  La Palue laag 18.30

  Whyyyyy!?

 30. Die zware peddel bleef zwaar.. Wel dikke bakken achter. Voor meer korte steile golven, goed voor de wave count en leuk genoeg om een paar korte turns op te doen. Wel snel donker op de avondsessie..

 31. Het ligt maar aan je voorkeur wat de beste dag van de week is?

  Dit was afgelopen zondag op IJmuiden 300 meter verder op zee!

  Toen geen zwemmers 🤙!

 32. Bedoelde ook meer de werkweek vanaf maandag, aangezien dit bericht pas op dinsdag geschreven is. Zondag was natuurlijk sick.

  Maar je voor nu iig geen illusies.. hoewel er natuurlijk altijd wel ergens een uitzondering te vinden is.

  En Hugo, getijverschil wordt veroorzaakt doordat de getijgolf heel veel moeite heeft om het vrij smalle kanaal in te komen. Zowel bij eb als met vloed. Zelfde geldt voor de Noordzee, waar het in de kop van N-H pas 5 uur later laagwater is dan in het zuiden van Zeeland. Volledig vloed komt wel sneller door (3,5 uur verschil), omdat de weg naar hoogwater minder tijd nodig heeft.

 33. Gister was Bloemendaal tussen 15.00 en 16.00 ook een dikke klotsbak. @tobias ik heb me aangemeld voor de sms alert waarbij je betaalt per bericht. Klopt het dat er sinds 3 okt geen bericht is uitgegaan?

 34. Dankje voor de uitleg Tobias

 35. Zou er morgen nog wat te surfen zijn?

 36. No

 37. in het noorden, maar niet veel

 38. Longboard fun op Wijkiki vanmiddag rond 12:30 🙂

 39. He Tobias. Word Landen wat aankomende week? Of iets teveel van het goede h?

 40. @klaas ja!!!! moet je een lift? let me know!

 41. kut golven, en aan het tijdstip tezien hebbe ze een bakkie op ;P

 42. Niks meer dan lof voor je moderator!
  Keep up the good work🤙!

  Hoe waren de meteo cursusen in frankrijk en de golven?
  Zijn die al geweest?

 43. Vanochtend mv2 p6 best goed te surfen sets. Beetje zoeken tussen vissers, slechts 1x met 2 haken aan mijn schoen vast komen te zitten.

  Zijn er nog voorrangsregels tussen lijnvissers en surfers?

 44. 😱 vast wel maar in de praktijk geldt meestal het recht vd sterkste.. En dat is helaas lood en haak in dit geval 😥

  Een praatje maken vooraf aan dat je het water gaat werkt het beste — good luck iig! Ik ben zelf gelukkig nog nooit aan de haak geslagen. Probeer op tijd van de golf af te gaan en pak alleen de dieper brekende sets.

 45. FF serieus zo stuk lood op je kop kost is potentieel een dodelijk voorwerp. Ik ook een mv surfer en heb menig maal het achterste van me beheersing moeten laten zien. Maar soms schiet het in het verkeerde keelgat. Meedere malen heb ik de visvereenigingen aangeschreven zo ook een waar ik lid van ben. Het blijkt een haat verhouding te zijn. Een oploosing is voor alle surfers een klacht in te dienen bij rotterdam. Nl waarbij er een richtig gegeven kan worden aan de locaties waar de visser terecht kunnen P5 en surfers op P6. Dan hebben wij pech bij goeie noordswell maar over het algemeen voordeel op P6. Hierbij geld hoe meer meldingen hoe beter, dus iedereeen met een belang graag een melding maken.

 46. Heeft iemand tips voor een relaxte accomodatie in imsouane voor mij en mijn meissie voor een weekje surfen en chillen?

 47. Waar moet je die klacht precies indienen? Want ik erger me ook geregeld groen en geel aan die vissers. Levensgevaarlijk en ze denken dat de zee van hen is

 48. Camping Oceanpoint van James Lever! No worries no problem!

 49. Hoi Tobias, heb je een idee of morgenochtend vroeg te longboarden gaat zijn? (Waz)

 50. Flat.

  Misschien op de oostelijke waddeneilanden een heel klein iets uit dit plukje noordswell:

 51. Helaas.. Bedankt voor wederom je snelle reactie!

 52. Deze kleuren kende ik nog niet op windfinder

 53. P6 is van mij, vis al mijne hele leven daar op allerlei vis
  voordat jullie surfers er ooit waren. Als je daar surft, verwacht dan een haak van mij in je lekkere rubbere wetsuit.

 54. Als ze me missen ben ik vissen!

 55. Gewoon Ambu gang man

 56. @Bummer: looks good, dank!

 57. Voor als je je fin wilt verliezen, is het nu perfect!

 58. Late reactie.. Ben je nog in NL? Zo ja, wanneer vertrek je? (Als je dit nog optijd leest)

 59. Weet iemand of het surfable is morgen, begin middag – eind middag in Wijk aan zee of in Scheveningen?

 60. Hee Tobias,

  Wij willen vanaf woensdag naar frankrijk. Waar denk je dat we de beste golven hebben gezien alle voorspelde stormen volgende week.

  Bedankt

 61. Er zijn ook boeken tekoop waarin deze info staat.. Misschien wel zo leuk als je daar op avontuur gaat. Eerst zelf zoeken dan vragen.

 62. @ Maarten,
  Net terug van Hossegor! Van seignosse tot Ondres liggen de banken top! La piste was fantastisch als je met de drukte kan omgaan. Ondres iets mindere golven maar veeeeel minder druk! Nu 5 jaar oprij de 1ste of 2de week van okt dik gescoord! Stukje verder dan Bretagne maar is het zeker waard.

 63. @ Spons bedankt voor de reactie.

  Ik doelde eigenlijk meer op orkaan Ophelia die de komende week voor uitzonderlijk veel wind gaat zorgen. Gezien de lage probability die bijvoorbeeld nog wordt aangegeven voor donderdag kan het natuurlijk nog alle kanten opgaan.

 64. Yep, south France is the place to be. Bretagne te veel westerly winds..

  Voor ons in NL: interessant of er morgenvroeg nog een ZW wind lijn overblijft van het opvullen van “Ophelia”:

 65. Probability is trouwens een wassen neus wat betreft Atlantic Wave Forecasting. Dat heeft te maken met het feit dat de exacte ligging van een depressie niet heel veel effect heeft op de hoeveelheid en vooral richting van de swell in west Europa. Wind is natuurlijk wel een dingetje, maar sowieso hoe zuidelijker hoe minder wind meestal. Ik ken geen kiters die op kite-vakantie gaan naar Hossegor bijvoorbeeld.

  Wat betreft probability – kijk hoe exact de positie en vorm van Ophelia is geworden in een forecast van 4-5 dagen op voorhand:

  Bovenstaande plaatje is de forecast 4 dagen geleden. Staat ook verder naar boven in het weerbericht.

  Actueel vanmorgen:

 66. Uit nieuwsgierigheid nog een vraagje wbt de vissers. Weet iemand of de beste plek om je hengel uit te gooien meestal de zelfde plek is als een goeie bank om te surfen? (Lijkt vaak wel zo) Of hebben ze vooral geen zin om te ver te lopen van de opgang en kwakken ze hun hengel random neer? In het laatste geval kunnen er misschien nog goeie afspraken gemaakt worden, in het eerste geval zitten we met een probleem.

 67. @Klayzo

  Zo denkt de gemiddelde visser er over:

  Domburgse palen
  Het wedstrijdparcours op het strand van Domburg biedt de deelnemers veel mogelijkheden. De kenmerkende palenrijen trekken altijd vis aan waardoor er ook dicht onder de kant kan worden gevist. Bovendien zorgen deze palen voor interessante kuilen en stroomnaadjes. Maar ook de lange-afstandsvissers kunnen hun hart ophalen aan dit Zeeuwse strand.

 68. @tobias,
  Ik begrijp je app bericht niet helemaal goed. Waar in het kanaal is het morgen nu zo goed, op 4 uur rijden afstand? Lees ik het niet goed of weet ik het niet goed? Iig heb ik er best 4 uur rijden voor over als het echt goed is. Maar dat wil ik dan graag ‘zeker weten’ en ik heb directies nodig. Alle tips zijn welkom. Bij voorbaat dank

  Wimmereux, Boulogne of paris plage

 69. La Torche morgen en woe….

 70. Regio Etretat gaat af de komende dagen

  http://nl.surf-forecast.com/breaks/Etretat/forecasts/latest/six_day

 71. Ben benieuwd wat komende zaterdag gaat brengen in Nederland , storm of toch niet ?

 72. Is er iemand hier die al eens gaat surfen daar?
  Kan het de moeite zijn daar of in de buurt?

 73. Ik(o.a.) ben zelf aan het wachten op een dikke swell bij Portugal Nazaré uit west noordwestelijke richting. Ik ga monsters schieten/ very big waves fotograferen!
  Nergens ter wereld kun je van zo dichtbij dergelijke golven bezichtigen , ik wil dat een keer zelf gaan ervaren.

 74. Ik zie op de forecast sites dat morgen (ochtend) Etretat heel ok wordt maar bij Wimereux niet. Weet Tobias of een andere geek of Wimereux ook top hurricane swell opvangt? Zo ja, dan stap ik vannacht nog in de auto! Thanks guys

 75. Hoe jaag je een surfer weg op een mooie spot.

  Drop een hengel in het zand. 😂😂

  En je home spot is voor je zelf… 😜

 76. etretat is echt riskant ik ben er namelijk zaterdag voormiddag gaan surfen met een voorspelling van 0.7-1M en 2 rating van magic seawead en heel eventjes 1,5u met afgaand tij gesurft maar echt niet de moeite om zo lang in de wagen te zitten (wel waren de golven zeer krachtig eigenlijk) heb ook al eens fécamp met supergoede voorspellingen gedaan maar die regio is uit mijn ervaring egt riskant ik waag het misschien op petten woensdag

 77. Woon in lacanau. Oktoberswell is heel vaak magnifique. Afgelopen tijd lagen de banken er weer top bij eindelijk.

 78. Het gaat zeker af daar! Trek je niet teveel van MSW ed aan. Deze swell is echt heel dik en gaat echt goed binnenrollen op alle spots in het kanaal en haute Normandie (Etretat enzo). Helaas kan ik zelf niet weg, anders wist het wel!

 79. @klayzo:
  Een zeevissende zwager van mij wist me te vertellen dat ze het over t algemeen de muien opzoeken.
  Op zich fijn nieuws dus dat de beste banken niet per se de beste visspots zijn, maar vaak hebben de beste banken de meest duidelijke muien…

 80. Gaat het morgen nog een beetje mooi worden in de middag in zuid Holland, katwijk of scheveningen?

 81. @rai heel getijgevoelig daar. Achter het klif met het juiste getij mooi boven de bunkers. Gewoon mooi ook zonder golfen. NIET via Calais rijden ivm files door road blocks (vluchtelingen ed).

 82. Ff een break bij Gent, maar zal wel goed komen met 5m pure deining in de meest perfecte angle die daar mogelijk is.

 83. Hey Tobias, denk je dat deze swell ook in noord-holland aankomt? morgen is namelijk hele dag offshore 😉

 84. Misschien. Komt in botsing met de zuidwest fetch en staat ook eigenlijk pas voor donderdag. Of eigenlijk precies tussen woensdag en donderdag in, maar dan is het donker 🤔

 85. ‘k Ga er zelf niet meer geraken, maar als iemand een reportje heeft ben ik wel eens curieus!

 86. Ik vind het allemaal heel spannend met die orkaan, maar ik ben het spoor even bijster…. Kan iemand mij helpen??? Waar kan ik op redelijke rij-afstand de beste golven vinden – vanaf donderdag t/m dit weekend? Moet ik wachten in NL …. of in de auto naar Normandie? Of perse het kanaal over… of ben ik dan al weer te laat?

 87. Leuke redelijk cleane meter rond hoog.

 88. Same here, ben erg benieuwd of het inderdaad de 8/9 uur rijden waard was.

 89. Was heel magic 2 uur lang zie
  https://www.instagram.com/surfweer/

 90. Nu op terugweg van surf rondom wimereux. Was een soort van Noordzee plus. Redelijk lekker gesurfd, wind ging er pas met afgaand tij uit. Uurtje na hoog erin gegaan, clean, heup tot schouderhoog, niet heel krachtig. Was al met al prima met een zonnetje en de surf helemaal voor onszelf, maar echt niet de beste sessie van het jaar ofzo.

 91. Velsen noord pier leuke golvjes van morgen mooie ritjes

 92. @Actionsports4life,
  Ik ga geregeld naar Lacanau; heb inmidddels een board daar gestald bij een local zodat ik lowbudget kan vliegen op Bordeaux. Heb jij nog tips voor snel en goedkoop vervoer tussen vliegveld en lacanau, want taxi’s zijn behoorlijk aan de prijs. Of goede verblijf tips? Alles is welkom! groet Remko

 93. @ Tobias, dors-tu?

 94. Ha Tobias, zien we hier al die N-swell op de radar? Ik probeerde dit net zelf na te gaan via ‘actuele golfgefevens’ van de A12 boei (Rijkswaterstaat), maar die lijken geen golfrichting aan te geven voor deze specifieke boei.
  Groet!

 95. Klopt check oa Cefas

 96. Winereux was heerlijk. Twee uurtjes voor hoogtij ga je best voor de windsurf club (‘downtown’ Wimereux) en uurtje nà hoogtij bij de Pointe des Oies. Na je sessie kun je op mosselen jagen op de point (en zien waar je overheen surfte).

  @maarten fredje B Waar was jij dan??

 97. Maandag wil ik graag naar Frankrijk rijden voor een redelijke tot zeer goede golf! Is het noodzakelijk om helemaal naar het zuiden te rijden of kan ik dichterbij een goede spot vinden. Etretat ziet er goed uit op magicseaweed, maar de spots in de buurt niet. Wie heeft er weer- en surfkundige tips (behalve Tobias uiteraard). Thanks!

 98. Toch (s) wel!

 99. Leuke longboard golfjes vandaag met afgaand!

 100. Morgen surfbaar in Scheveningen?

 101. Is het morgen surfbaar bij Hoek v H ?
  Wil morgen met me zoontjes gaat …
  Zou mooi zijn met een zonnetje…

 102. Blijft die swell vanmidag/avond?

 103. petten was top in de ochtend

 104. Net met opkomend absolute knie-heup longboard perfectie, heerlijke lijnen

 105. Morgenochtend vroeg nog waard om bij Ouddorp erin te gaan?

 106. Wat een verrassende top sessie op de Noord van 13.30 tot 15.30 windstil en leuke knie tot heuphoge perfecte rollertjes in warm genoeg voor de shorty en heel weinig mensen..TOP!

 107. Net van 13.30 tot 15.30 top op de Noord knie tot heuphoog en lange lijnen zeer goed te longboarden was net zomer in Fr!

 108. Zit er iemand in La Torche nu met 2.2 m en 12 sec periode en windstil?

 109. Nobody out! Love iT! All hail the days without kooks with a sms-service!

 110. Ik rijd ook maandag richting Frankrijk. De bedoeling is biarritz, maar ik ben benieuwd of het niet te mega wordt voor mij… ik surf al een aantal jaar, maar heb niet echt een idee wat ik kan verwachten daar. Iemand tips / verwachtingen? Greetz Pim

 111. T was met opkomend tij SUPable met soms bijna n meter hoog (om half uur 1 grotere golf) en meeste tijd halve meter lekker clean.

 112. Zo was vamdaagenda op de noord lekker zeg klein maar super clean met met een periode van 9 seconden

 113. Lekkere dromerige zomergolfjes op scheef net..gezelligheid.
  Niet slecht voor 0,3meter swell.

 114. Weet iemand of er morgen in NL gesurft kan worden? Bij voorkeur HvH

 115. Ja was zeker lekkah longboardable nog, vanavond @Katstiekum

 116. LekkerLangeLeftieLongLovableLijntesLefLeven en Leuk

 117. Endless summer 2.0

 118. Idd

 119. En de swell houdt stand. Hoop vandaag een nieuw report te kunnen schrijven:

 120. ik gok op opkomend tij vandaag (zandvoort). Dat het dan nog een tikkie leuker is!
  Spannend wel, want de bloemendaal beachcam werkt niet goed meer, en de Zandvoortcam geeft een heel klein deel van het strand weer!

 121. Vandaag wordt het iets hoger dan gisteren op de N met een hogere periode de wind komt er helaas wel in later op de dag. Rennen dus met je lb!!

 122. Was niet slecht!!! Erg genoten eerst met afgaand tij op de zelfbouw brede sup en later werd t cleaner en hoger en werkte de Curve super 🏄🏽

 123. Iemand toevallig zicht op wat Domburg of Vlissingen morgen zal doen?

 124. Swell, maar te klein om er maar iets mee te doen.

 125. ja wijko was eergister met opkomend verassand lekker met schouderhoge fun! 7 man in water incl. die lange noord-hollander.

 126. Scheveningen een optie morgen?

 127. Zo vandaag was het lekker zeg
  Er zat soms nog een beetje hoogte iniet maar wel super clean

 128. Dikke pret op 9 ft longboard in Hoek van Holland tussen 12.30-14.30uur achterin 🙂 Thank you, thank you, …..

 129. Heerlijk cleane golven in Noordwijk tussen 11.45 en 13.15 op de 2e bank. Ideaal voor de SUP

 130. Scheef ook ideaal voor sup. Wat een heerlijke cleane lijntjes! Kleine maar zalige sessie

 131. waarom staan in die sms allemaal te voorspelbare voorspellingen die elke lamme blinde nog ziet ahv wg wf , en LB prachtige lijnen van gisteren en vamnochtend toch wel f worden gemist

 132. #Offtopic #reclame #tip,- Mijn zomer wetsuit laten repareren bij Kitecare.nl -Versus op Badhuisstraat in Scheveningen, Snel, nette reparatie, prima communicatie, Voor een strakke prijs kan je pakkie weer tijdje mee. 7 dagen per week geopend.

 133. Enig idee if het morgen nog lekker surfbaar is? En weet iemand of er nog een surfboardverhuur-toko open is deze dagen in de buurt van zandvoort/wijkaanzee? Heb teveel mooie dagen gemist de laatste tijd 🙁 maar ssupervet om de foto’s te zien!

 134. Hello! I’m in Amsterdam for work (From Santa Cruz) and am hoping to get a surf in on Saturday morning before flying out. Would Wijk an zee or Zandvoort be better conditions? Would be stoked to carpool with folks to if anyone is making a trip to the coast!

 135. LangeLevenLekker Long Lefty Lijntjes

 136. Not enough wind Saturday morning for some decent waves, but you could check Zandvoort or Wijk-Village for a fun session on a longboard.

 137. Dank Thanks

 138. @Christophe: Domburg is zaterdagochtend misschien wel goed , omdat de wind in de juiste hoek zit volgens de huidige voorspelling.

 139. Hoi Tobias,

  Wordt het wat zondag en maandag? Ik ga richting A’dam morgen voor een paar dagen een zit te twijfelen of ik een wetsuit moet nemen. De hart zegt altijd “ja!,” maar de surfsms (die ik nog steeds krijg hier in het buitenland) lijkt meer op “weet ik niet…”.

 140. I live close to Amsterdam and go almost everyday to the beach iff there are any waves.
  How can we stay in touch?

  Greetz roy

 141. @roy rad! Are you on WhatsApp or Instagram? – would love to go Saturday morning and longboard waves are ok!

 142. Im on WhatsApp and fb, here is my number; +31614333637

 143. ziet naar uit dat zuid france bijna de hele week aan gaat met dikke swell en offshore wind 🙂