Surfweer dinsdag 10 april 2018

Yes, er zijn weer golven! Het bouwt langzaam op dus het zal vandaag niet meteen overal genoeg zijn. Golven en wind komen de hele week uit het oosten. Gunstiger kan eigenlijk niet, want meestal zit de onshore wind die bij ons de golven creëert ook meteen de surfbaarheid in de weg. Dit kun je natuurlijk wel training, de Surfblend coachingsweken in het voor- en najaar bieden daarvoor een uitgelezen kans.

Dinsdag 10 april
Boven de wadden zijn vanochtend golfhoogtes van meer dan 2 meter gemeten. De komende dagen zal de golfhoogte daar niet meer onder de 2 meter komen. Wat hier bij ons van over blijft is meestal maar de helft of minder, want de richting is schuin van onze kust af (noordoost). Voor N-H ziet het er vandaan niet heel gunstig uit, maar wat wel gunstig is dat de swell in de middag gaat toenemen en het in N-H dan nog hoogwater is. De zuidwestelijke regio pakt in de ochtend al meer swell op, echter zal het tij eind van de middag te ongunstig zijn voor een redelijke sessie. Opkomend komt te laat m.u.v. van dat kleine half uurtje in de meeste zuidelijke regionen, België en Cadzand.

Woensdag 11 april
De swell is verdubbeld en de wind ook. Toch zullen we van de wind geen last hebben, tenzij je op de noordoostelijke wadden zit. Vlieland en Texel liggen net genoeg buiten het windveld en de rest van Nederland en België liggen eigenlijk in de compleet windstille kern van het lagedrukgebied. Alleen in België kan de zeewind opsteken eind van de middag en avond, alleen is het getij dan toch niet meer gunstig. Dat kleine half uurtje opkomend valt met het verschuiven van de maan alweer in het donker. Voor Noord-Holland liggen de kaarten er nu ook een keer redelijk gunstig bij voor situatie met golven uit het oosten. Dat komt omdat de wind boven de wadden met noordoost dan oost is, maar wat ook meespeelt is dat de wind boven het zuidelijke deel van de Noordzee afwezig is. Hierdoor draait de richting veel makkelijker naar de kust toe tijdens opkomend tij en hoogwater. Noord-Holland profiteert daar in de middag weer het langst van. Het is wel doodtij, dus heel hoog komen de waterstanden niet.

Donderdag 12 april
Eigenlijk is de rest van de week gewoon een kopie van woensdag met hier en daar een klein accentverschil. Op donderdag lijkt de wind aan de kust en boven land iets meer te zijn dan woensdag en ook iets meer noordoost in plaats van oost. Heel veel verschil maakt dat niet, want het zal nog steeds clean zijn. Alleen in België, Zeeland en spots als Ouddorp is de wind iets te veel aanlandig voor het echt cleane. Let ook op de stroming, want die zal met noordoost tijdens afgaand tij en laagwater in de avond sterker zijn dan op woensdag.

Vrijdag 13 april
Vrijdag is de wind boven land en aan onze kust weer gaan liggen, terwijl het verder op de Noordzee blijft stormen. De windrichting is variabel en mogelijk zelfs een beetje zuid. Meest gunstige condities daarom nu juist wel in de zuidwestelijke deel van de Benelux. In N-H geeft de zuidenwind misschien wat chop en sowieso komt de swell daar nog steeds minder goed aan dan in het zuiden. Met uitzondering van Texel en ook geldt, hoe zuidelijker in N-H hoe meer kans op hoogte. Dus regio Zandvoort en Noordwijk zijn een keer niet minder dan Egmond tot IJmuiden.

Weekendverwachting
Omdat de wind vrijdagavond nog een keer echt aantrekt tot waardes boven de 100 km/u (windstoten), blijft de swell nog wel even goed aan voor het eerste deel van het weekend. En nog altijd waait het dan bij ons nauwelijks, variabel en mogelijk een klein beetje zuid tot zuidwest. Dus voor zaterdag geldt hetzelfde als voor vrijdag. Omdat de swell van verder weg komt, heeft deze meer tijd om bij te draaien. Dat zie je ook terug in de wave output van de modellen (zie comments). Gunstig dus voor N-H, want daar komt het dan ook beter binnen. Wel moet de wind niet te veel zuidwest worden. Zondag is het beste er wel van af, maar zal het waarschijnlijk niet meteen helemaal flat zijn. De dagen daarna wel. Een hogedrukgebied bouwt vanaf Spanje op en komt boven ons hoofd te liggen met 20-25 graden zomerweer de hele volgende week. Dit zijn de weken dat je jezelf het beste kan verplaatsen naar een stek als deze, waar van 14 tot 20 en van 21 tot 28 ook een hele leerzame coachingsweken worden georganiseerd. Let wel op dat de swell megalomaan hoog kan worden met een depressie die bijna de hele Atlantische oceaan vult op dinsdag 17 april. Het is dankzij deze depressie dat bij ons het warme zuidelijke weertype gegarandeerd wordt (helaas, maar ook wel fijn voor de opwarming van het zeewater).
 1. Woensdag ligt de lagedruk dichtbij en vormt samen met het hoog boven Scandinavië een groot verschil in luchtdruk met als gevolg een bijzonder krachtige oost (oostnoordoost) stroming en golven.

 2. Het tabelletje met de golfwaardes voor de wadden (vlieland) de komende dagen. Goed te zien is de toenemende hoogte. En daarna weer iets afnemend, maar wel met meer periode en meer noord-component. Mooie vooruitzichten!

 3. Veel surfers in de line-up in België deze week, omdat het landelijk schoolvakantie is en de surfclubs weer zijn geopend!

 4. Dat belooft wat voor de rest van de week, als er nu al iets wil doorkomen in het noorden!

 5. Tobias, ik zie je steeds vaker wetsuit adviezen geven (waarvoor dank!). Vanaf wanneer is gemiddeld genomen een 4/3 mm zonder boots/hand weer te doen? En wat zou jij als aanvulling op een 4/3 aanraden om als set (pak schoenen en hand) aan te schaffen om de wintermaanden (wellicht met uitzondering van de vriesdagen) door te kunnen? Alvast dank!

 6. Na die zomerweek van volgende week is het water weer rond de 10 graden en kan je zonder handschoenen. Nog niet zonder schoentjes, dus die zou ik als eerste kopen. En om door te kunnen surfen in november/december zou je een cap met vest er aan kunnen overwegen. Dat is nu ook geen slecht idee en uiteraard heb je dan nog wel handschoentjes nodig. Maakt niet uit hoeveel mm, al is het maar iets. De hardcore wintermaanden jan, feb & maart ga je daar alleen niet mee doorkomen. En november-december alleen als het lang zuidwest is geweest. Bij 1 week lang noordenwind kun je in het in eind november en december ook wel vergeten met 4/3mm. Maar natuurlijk alles heel persoonlijk. Ook wanneer je wetsuit nog helemaal nieuw is en met gesealde naden, is die veel warmer dan eentje die al een jaartje mee gaat.

 7. off topic: Doet KLM moeilijk met 2 boards in 1 boardbag (een 8,2 en 6,4)?

 8. Is het dan een goed idee om vanaf 21 april een tripje naar portugal te maken vanwege die depressie of juist niet? Dankjewel alvast!!

 9. voorjaars depressie?

 10. Hoi Tobias! stoked met de voorspellingen. Zulke NO wind brengt goede golven richting België. alleen vraag ik me af of deze alleen te surfen zal zijn voor degene die niet moeten werken. In België namelijk alleen met hoogwater. Nu vraag ik me af of er toch niet een mogelijkheid is om na het werk toch nog een nat pak te halen? meestal geen geluk met laagwater 🙁 iemand (Tobias?) daar ervaring mee? Ik heb dit namelijk in al me jaren ervaring nog niet veel geluk mee gehad. het zou jammer zijn om elke dag surf te zien staan en niet kunnen surfen 🙁

 11. Scheveningen Noord vanmorgen rond 12:00 uur.

 12. Scheveningen Noord vanmorgen rond 12:00 uur

 13. De laatste …….

 14. Nieuwe 4/3 all year long… alleen met de siberishe beer net wat te koud. Een nieuw pak maakt zoveel verschil. Daarnaast zoveel soepeler dan een 6/5/4. Stay active en je blijft lekker warm.

  Stoked voor morgen.

 15. Oooh, dat zal morgen wel helemaal mooi worden op Scheveningen!

 16. Zelfs noord Holland noord was leuk longboard knie heup hoog, zelfs toenemende kracht en hoogte met afgaand tij. Altijd fijn als het meer is dan ik verwacht

 17. Oostende… nog wat hoogte en morgen is top!

 18. Noord zeer plezant nu!!

 19. Weet iemand hier toevallig of de surfschool in Hoek van Holland al / morgen open is voor verhuur?

 20. KLM doet daar niet moeilijk over, zolang de boardbag maar onder de 25kg is.
  Je mag van de KLM een koffer vervangen voor een boardbag zonder bijbetaling.

 21. @ bert, bedankt voor je reactie!

 22. Not much yet… Zal WaZ nog gana lopen vandaag? Of iemand een eyeball van spots in die regio? Cheers!

 23. Zou vrijdagavond na het werk willen gaan. Zal er dan nog swell binnenrollen? Ik zie dat vrijdag overdag de wind in de Noordzee aanwakkert ZW 12kt. Zal die de swell niet tegenhouden?

 24. De 12kn wind niet, alleen de buitenbanken blocken de hoogte voor 70%

 25. Hopen op vanmiddag 👌🏽.

 26. @rob
  Wij zijn vandaag open voor verhuur!
  http://www.surfschoolhoekvanholland.com
  See you in the water

 27. Hey!

  ik vroeg me af of er morgen vroeg met eb aan de kanten van domburg iets zou doorkomen… anders rij ik van antwerpen naar scheef, ma domburg zou wel nice zijn!

 28. Ai, N-H blijft op de boeien dus ws ook in het echt, wel heel erg achter op Z-H Zeeland en België.

 29. Noord Holland:

 30. Scheveningen Noord, laagwater, mistig………

 31. La Sud hoogwater

 32. Eind van de middag beste tijd om te gaan in Domburg?

 33. Morgen & vrijdag is op windguru al heel wat verandert vergeleken met een dag of 2 geleden..
  Gaat die swell morgen en vrijdag gewoon doorkomen in Zeeland? Hoop van wel.. Eindelijk eens vrij kunnen regelen na maanden geen surf! 🙂

 34. Wow waar is die foto gemaakt Tobias?

 35. @Oo
  Beetje aan je Frans werken Oo….
  La Sud = frans voor ‘de Zuid’… (alwaar de epicnezz ver te zoeken was deze morgen overigens) Ik geloof dat gister het mooiste al is binnengerold.

 36. Domburg lijkt me niet de moeite voor zover ik kan zien op de webcam..

 37. Swell uit het noorden quasi altijd hoogwater. Dat was vandaag rond het middaguur dus je hebt het beste al gemist.

 38. Swell zal vast nog wel genoeg doorkomen lijkt mij. Morgen wel minder clean dan vrijdag.

 39. Ik kan geen foto’s meer uploaden…. Iemand een oplossing?

 40. Domburg was niet veel eind van middag. Hopelijk morgen meer.

 41. @zandvoort App je foto anders even naar +31653477587, dan kan ik zien wat er verkeerd gaat.

 42. Schev Noord 12-15u, de kracht was helaas ver te zoeken. De hoogte en frequentie helaas ook. Zeer matig shortboardable itt gister toen het heerlijk was!

 43. Ouddorp vanochtend was behoorlijk briljant…
  Uur of 10:00 erin en met een paar (korte) pauzetjes uur of 15:00 er weer uit!!
  Ochtend was té clean, later klein beetje windchop erop maar nog steeds erg lekkere sets die doorkwamen. Stoked!!!

 44. Weet iemand waar ik zink sticks kan kopen? Online, of ergens rondom Amsterdam (ben daar zondag). Thanks!

  Vandaag lekkere golfjes in Belgie trouwens!
  @dirbee, dat is ongelofelijk! Wat een foto

 45. Niet normaal die foto!! Hopen dat ze morgen ook zo binnen komen rollen in Ouddorp!!

 46. Vanmorgen was Noordwijk super leuk, lekkere cleane golven, doe mij maar meer van dat:)

 47. Nog eentje van Ouddorp gisteren..

 48. Wauw!

 49. @Dirbee’71: best gek als je alleen op het water bent bij een mooie zandbank, en je merkt dat je opeens uit het niets door een drone wordt gevolgd. Ik was al benieuwd wie het was. Jij dus. Anyway, mooi shot!

 50. Mooie platen!

 51. Ooster Oostende gisteren rond 11u

 52. Golfhoogtes voor mogen zien er voor morgen iets beter uit dan vandaag. Maar dat dipje was ook verwacht voor donderdag. Desalniettemin staat er nu opnieuw genoeg hoogte op de boeien voor de HW sessie in het zuiden!

 53. Test

 54. @Tobias, morgen ook een beetje de moeite om een sunrise sessie te houden bij WIjk aan Zee?

 55. Wie niet waagt die niet wint. Tij is ongunstige factor maar wind zit wel netjes offshore.

 56. beetje off topic: ik zoek een camperparking of een leuke spot waar ik met de camper kan staan zonder weg gejaagd te worden zo dicht mogelijk bij noordwijk aan zee. Iemand leuke tips? Inlands mag ook… alvast bedankt!!

 57. Mooie gedetailleerde plaatjes van de golfhoogte Tobias, waar haal je die vandaan?

 58. Begint iets te lopen @ Domburg

 59. Wat denk jij vN maesvlakte morgen Tobias?

 60. Wat denk jij van maaasvlakte morgen Tobias?

 61. Is hoek van Holland surfbaar?

 62. @ Bert: Check Johns Wind webcam en refresh elke 3 seconden 😉

 63. wow, Ouddorp gisteren, super mooie pica bedankt dirby voor posten!

 64. Scheveningen Noord 14:00 uur, laatste beetje wachten op nieuw…..

 65. Thanks all voor de leuke reacties…
  Nog een hoogst persoonlijke, goin’ for that lip!!

 66. Nice foto’s! Ben benieuwd naar de bewegende beelden.

 67. Check: sunzapper.nl

 68. Antwoord o/d vraag van Joris: https://odnature.naturalsciences.be/marine-forecasting-centre/nl/maps/sea_surface_wave_significant_height/nos

 69. Thanx, die is nieuw voor me

 70. dirbee, ik vind dit wel een van de sickste shots die ik ken uit nl. qua golf. ook al sta je op een sup gvd!. of misschien juist wel daarom.

 71. Dus volgens Belgische forecast wordt het vrijdag minder hoog dan donderdag

 72. Iemand enig idee of hoek van Holland de moeite gaat worden voor een fish vandaag? Groetjes!!

 73. Thanks voor je response!
  Jammer genoeg wel zeer duur. Ik vind 17.5 euro + 13 euro verzendkosten naar Belgie wel wat overdreven voor een zinkstickje…

 74. @Dirbee ’71
  Mooie foto’s!! Leuke roadtrip. Met wat voor drone heb je die gemaakt?

 75. @Tobias, je schreef op 16 maart 2018 16:00:
  “[..]golfgegevens komen van https://waterinfo.rws.nl/#!/nav/expert/parameters/Golven/ en dan de juiste parameters aanvinken. Maximaal 3 helaas, dus grote kans dat je niet de juiste kiest. Wie dit heeft verzonnen krijgt een pluim voor de slechts mogelijke user-interface / bruikbaarheid van informatie!”

  Vond ik ook, dus ik heb http://actuelegolven.nl een update gegeven.

  Misschien kan je er wat mee. Je kan er lagen selecteren en toevoegen op kaart. Meerdere parameters, maar met dezelfde bron (waterinfo.rws.nl), ik doe geen manipulatie van data. Op mobiel kan je nog niet zelf lagen toevoegen, dat komt nog. Linkje naar grafieken in popups. Bugs poets ik nog weg.

 76. @Guus mooie site, ik gebruik hem al een jaar en vind hem heel handig omdat ik mijn board keuze vaak laat afhangen van de actuele golfhoogte. Op deze site zie je de actuele golfhoogte gecombineerd met de wind, top.

 77. Ja, handig! Die ga ik vaker gebruiken.

  Wou dat ik nu op Texel was. Lopen mooie lijntjes. En deze gele kanarie dacht waarschijnlijk wel even te kunnen keren op de betonblokken, maar zit nu vast in het zand..

  https://www.webcams-texel.nl/pages/cameras/paal17.php

 78. @Tobias, bedankt voor de aanmoediging. Ik heb het gewaagd en het was top. Bij de pier wat rommelig en kort op het strand maar 100 meter naar het noorden helemaal top! Onverwacht lekker. Dank!

  @Guus, Die kende ik nog niet. Heel mooi. Staat nu in de favorieten.

 79. Hoi Guus,
  Kan je het ook mogelijk maken om en de normale windsnelheid te zien en maximale windstoten en windrichting in één overzichtje.
  Ziet er trouwens mooi uit!
  Maar toch mis ik wel dat simpele rauwe overzicht van golven en wind. Gewoon zonder poespas.

 80. Thanks voor deze reacties!

  @@guus c: Ik snap wat je bedoelt en ik zou zeggen “ja, bijna”. Je kan bijvoorbleed als ‘waarde’ de windstoot zetten en voor ‘label’ de gemiddelde windsnelheid, of andersom. Klik op zo’n boei en je krijgt het overzicht, zie screenshot. Hier zou ook nog de label waarde in de popup moeten komen, dus dat moet ik fixen (=bug erbij). Maar je ziet nu de ene waarde in popup en de andere in het icoon.

  M.b.t. dat rauwe overzicht: snap ik ook, misschien kan ik die nog een keer even namaken, zet ik op de to-do lijst! Is niet al te ingewikkeld.

 81. @GuusC

  ik wordt hier heeeel blij van!! Dank!!!

 82. Super @GuusC

 83. Zou er zaterdag of zondag nog te surfen zijn op Scheveningen?

 84. Domburg loopt lekker, top call @Tobias !

 85. @GuusC: +1 voor het rauwe overzicht (lees: tabel zoals rws het vroeger had met alle meetgegevens van alle boeien onder elkaar)
  Waarom moeilijk doen met kaartjes als het makkelijk in 1 tabel kan 🙂

 86. En en en? Tobias? Gaat die wind nog aantrekken vanavond?(met kans op golfjes morgen🙏🏻🙏🏻🙏🏻)
  😃

 87. Zijn er mensen die morgen vanuit regio Breda gaan surfen die eventueel een plekje in de auto vrij hebben?

 88. We zitten te denken om maandag en dinsdag richting het kanaal te gaan aangezien daar de swell binnen komt. Iemand tips qua spots voor dan.

 89. @Girus

  je denkt toch niet dat dat op de zuid is😂😂😂

 90. Oostende 👊🏻✔️

 91. dikke swell voor atlantische idd begin volgende [email protected], veel potentieel voor offshore. Ga je ver of niet, denk om ten volle deze swell te pakken is le rozel een heel goeie optie offshore verzekert met die oosterwind!

 92. @dries
  Of we ver willen gaan rijden is nu idd de vraag. We dachten aan
  Omgeving souiville maar als het dichterbij ook binnen is dan natuurlijk betere optie.

 93. @pjot allerlei factoren,1 swell Ma din kortere fetch maar mooi het kanaal int gepusht, 2e swell woe don is Huge

 94. Die eerste swell zit gewoon op +21 seconde periode

 95. Heel sick! Ben er dan helaas niet. Is het morgen ochtend nog wat bij Wijk denk je?

 96. Beetje off-topic: Ik wil samen met een maat van mij in de zomer roadtrippen langs de kust van Frankrijk en een klein deel van Spanje (tot aan San Sebastian). Het liefst willen we NIET van te voren campings reserveren aangezien we op dat moment zelf willen kijken hoe de vakantie verloopt. Iemand ervaringen of je last-minute nog een plek kan reserveren op campings in Frankrijk en Spanje in het hoogseizoen? (Iemand ook nog suggesties voor goedkope campings dicht aan de kust?)

 97. In Frankrijk heb ik daar geen ervaring mee, maar in Spanje (en Engeland) is dit altijd wel gelukt. Als je geen al te grote tent hebt, is er vaak wel n plekje te vinden. Die campings in Frankrijk zijn bovendien vaak enorm, dus dan is er vast een trekkersveldje.

  On topic: cams zien er nu niet echt veelbelovend uit voor NH hè? 🙁

 98. Ik doe dat met mijn camper, reserveer nooit…ik ben in France altijd zomaar aan komen waaien op een camping en meestal wel ergens een plekkie..soms meerdere pogingen nodig, maar vaak bij de 1e camping raak.

  Wij blijven dan dan wel 1 a 2 nachtjes en zijn niet erg kieskeurig. Plek om te staan is al zat, stroom is leuk (liever wel), maar hoeft niet. Toilet en douche is er altijd wel en de rest boeit niet echt.

  Kortom gewoon doen!!
  Niet reserveren, maar gewoon bij de receptie vragen om een plek voor 1 a 2 nachten…

  Veel plezier!

 99. Ik heb dat 2 keer geprobeerd in augustus en het was hels. Ik had dan wel geen camper maar gewoon een tent.
  De 1e keer was naar Lacanau, waren we 5 dagen weg en hebben we de eerste nacht in de auto moeten slapen op een parkeerplaats. De volgende dag iedere camping (en hostels) in de buurt afgegaan of gebeld om te vragen of ze nog plek hadden. Uiteindelijk op een half uur rijden (in Hourtin) een familiecamping gevonden waar nog een plekje vrij was.
  De 2e keer hadden we alleen de eerste 3 nachten van de 2 weken geboekt in Mimizan en hebben we daardoor de eerste 3 dagen iedere middag in koffietentjes met WiFi doorgebracht op zoek naar een volgende camping met plek. Uiteindelijk alleen een 4-sterren familiecamping gevonden in Moliets waar we flink betaalden voor een plek zonder stroom.
  Ik zou boeken tenzij je echt maar 1 nachtje per camping wilt doorbrengen. Het is allemaal niet zo ver rijden als je eenmaal daar bent dus dagtrips zijn makkelijk te doen, ook naar San Sebas. Iedere dag je tent opzetten en weer afbreken is ook niet alles.

 100. Word De Algarve de moeite waard volgende week?

 101. Is het vandaag nog mooi surfbaar met longboard?

 102. Zin in een golfje… nog een momentje in Nh vandaag? Ik surf al weken achter het net!

 103. @Tobias, epic fetch, klopt het dat de 2e swell nog hoger zit?

 104. Mooi sup zeetje vandaag in NH, net te laag en slap voor longboard. Als zonnetje er zo door komt en wind gaat er verder uit krijgen er een leuke middag

 105. Wijkiki,” Ik surf al weken achter het net!” 🙂

 106. In het hoogseizoen niet reserveren voor een camping langs de Franse kust is absoluut een afrader! Alles zit echt propvol. Wij zijn 3 dagen op zoek geweest terwijl we verder landinwaarts op een camping verbleven. Die 3 dagen waren niet de leukste vakantiedagen. Zonde van je vakantietijd

 107. Het is hierboven al eens gezegd, maar omgeving hossegor absoluut niet doen in het hoogseizoen zonder reserveringen. Alles is vol, zelfs minitentjes kunnen ze niet meer hebben (wat wij namelijk hadden). Je moet echt een stuk landinwaarts om weer wat te kunnen boeken. Hossegor omgeving heeft ook de pech dat er niet heel veel campings zijn, maar een paar mega campings van 5 sterren die volle bak volgeboekt zijn. Het gaf aardig wat stress kan ik je vertellen.

 108. Dit was het hoogtepunt van bergen zojuist

 109. Wij doen met 5 personen 4 aan een gesloten weken zonder boeken in schoolvak regio bordeaux, San Sebastián zarautz aan met camper en met succes.
  Ik denk alleen met n tent niet te doen.
  Voor en na seizoen kan je er zelfs overal ongestraft wildkamperen zelfs vanuit je kofferbak, of camper of tent. Tussen la porge en lacanau

  Succes

 110. Tip: Er zit verschil in “vooraf bellen” en “aan de receptie gaan staan”

  Bij dat laatste heb je meer succes

 111. Off-topic ik ga een paar daagjes naar Sardinië met familie. Heeft iemand ervaring met de Middellandse surf? Alle tips zijn welkom 🙂

 112. Het maakt ook veel uit welk dorpje je kiest. In Lacanau vind je moeilijk een vrije plek maar net ernaast in Carcans heb je veel meer kans.

 113. We zitten nu te denken aan yport. Alleen nu geven ze aan dat het daar flat blijft terwijl de omliggende spots wel swell binnen krijgt. Iemand enig idee of dit klopt en dat we daar dus niet heen mketen.

 114. Mketen njet palgart

 115. Yport zal ook wel lopen. Kan wel eens los gaan daar komende dagen.
  Hier nog wat info en foto’s toen een swelletje het kanaal kwam binnenlopen: http://www.boardshortz.nl/golfsurfen-in-frankrijk/yport/

 116. Roadtrip zonder reserveringen? Dan ga je best direct nr N-Spanje

 117. Hey Tobias, welke link is dat kleurenkaartje (de laatste)?

 118. t is altijd omgekeerd, als er daar golven zijn dan het best in Yport, zeker niet in Petites Dalles of Vaucottes. Ik zag de voorspelling voor Etretat (1,[email protected] bij msw) , dat zou bijzonder goed kunnen worden.

 119. Dinsdag????

 120. Nee, het is maandag vandaag.

 121. +1, toch een glimlach op deze ochtend!

 122. Beetje plat de zee.

 123. Golvjes?! Vandaag ofnie ? Looking good on msw hatsikidee!

 124. Mark, die kaartjes komen van https://ocean.weather.gov/Atl_tab.shtml , iets naar het midden scrollen voor de golfperiodes.

 125. Tobias, deze week nog golven denk je?

 126. Wordt het woensdag nog wat in Noord-Frankrijk, en is Boulogne sur Mer goed genoeg?

 127. Die swell deint al tot zaterdag!! wat een fetch

 128. Bij ons helemaal flat tot en met dit weekend.
  Hoewel die noordoosten wind op zaterdag misschien wel iets van branding kan geven (in combinatie met de eventuele zeewind). Getij moet dan gunstig vallen eind van de middag (hoogwater).

 129. Maar wat een bom is daar ontploft zeg! Er is zelfs geen ruimte meer om een randstoring over de Britse eilanden te gooien zodat wij ook nog wat golfjes pakken. We krijgen niet eens 1 ft van de 30 ft swell die hier voor Engeland loopt:

  https://www.dwd.de/EN/ourservices/seegangskartenen/seegangskarten_na.html
  http://wavenet.cefas.co.uk/Map

 130. @vakantieganger

  Zarautz heb je 2 geweldige campings op talai Mendi, ze doen niet aan reserveren. Ben met de rest eens dat Frankrijk stukje lastiger is. Bij Le Pin Sec heb je wel een camping municipale (zeer simpel en goedkoop) waar ze ook niet aan reserveren doen; vroeg in de ochtend proberen en lukt bijna altijd

 131. Pin Sec het is top als je verlaten en zeer basic wilt zitten. Geen mobiel bereik, geen wifi en geen supermarkt in de buurt. Wel goede surf en big wave spots om de hoek. Zoals deze week Erik Stoopman, een Nederlandse surfer die in die regio is gaan wonen:

 132. @ vakantieganger

  in saint julien en born nabij Contis plage heb je ook een muncipal waar bij altijd plaats is. al regelmatig in het hoogseizoen geweest en stond nooit helemaal vol.

 133. Iemand een idee of die monsterswell door beukt tot in Wimereux? En zo ja, waar is die point die daar gesurft wordt?

 134. @nino. Ik betwijfel het toch wel een beetje, bijgaand plaatje was het beste plaatje van de dag, met laag water was het zo goed als plat. Er loopt dus wel een cleane golf, maar hoogte lijkt er niet in te zitten, maar ik kan me vergissen.

 135. Chille bar in Wimereux; Le Squale. Kijk uit voor boze locals ivm je auto. Ooit op dit platform werden we gewaarschuwd voor bekraste autos etc. Zelf daar geen ervaring mee maar dit ter informatie..

 136. Komende zomer plan ik een trip naar Marokko, is het daar uitdagend genoeg in de zomer? Iemand tips voor sweety spots?

 137. Kunnen we tamelijk kort over zijn, uitdagend..nee…(op een uitzondering daar gelaten)

 138. Daar moet je in de winter zijn..!

 139. Als het te gek word met het vragen om advies hoor ik het wel😋
  Trip aan het plannen naar gran canaria in ok/nov. Ik dacht aan de noord kant te bivakkeren met twee dochters van 2,5 en 10 maanden (tegen die tijd). Alle tips zijn welkom voor verblijf, surfspots evt surfschool/gids. Alvast bedankt Yeeew

 140. Iemand naar Wimereux vandaag?

 141. Ja, erg lekkere Atlantische zomer-surf!

 142. Net terug van twee daagjes Yport… EPIC!!!
  Veel gesurfd en veel gefilmd. Voorproefje uit de drone:

 143. Pin sec heeft ook genoeg te doen, het is niet meer wat het een paar jaar geleden was. Zitten tegenwoordig zo’n 8 surfscholen uit heel EU waaronder 2 Nederlandse. Veel jongeren tijdens hoogseizoen en veel feesten.

  Als je shaka’s wilt gooien en uurtje per week in het water wilt liggen is Enter the wave (festival/camp) nog een optie. Kan je ook als je er niet staat naar binnen lopen.

  De banken in Pin Sec liggen de afgelopen jaren er beter bij dan veel andere spots in Zuid Frankrijk (Hossegor/Capbreton daargelaten, maar; druk). Iets meer steen in de bodem waardoor er minder snel alleen maar closeouts lopen.

 144. Genoeg party en people maar afgelopen zomer heb ik geprobeerd om mijn surfweer werk te blijven doen. Dat ging knap lastig over 3G netwerk. Of zeg eigenlijk maar niet. Maar voor de rest is het natuurlijk een topspot. Alleen maar surfen en wat drinken s avonds. Banken liggen idd beter dan bij Lacanau of Biscarosse.

  @dirby Heel vet!

 145. Jaloers Dirbee. Ziet er perfect uit!

 146. komen er komend weekend nog wat mooie golven binnen in Nederland?

 147. Vet!

  Nu vraag ik me alleen af wat voor werkgever je hebt. Ik zie je zoveel lekkere surftrips maken. Dat lijkt mij ook wel wat, maar waar vind ik een werkgever met zoveel vakantiedagen :D? (Dit is absoluut niet als een sneer bedoeld!)

 148. Deze trip MOEST gewoon even, met het drastische gebrek aan golven in NL de laatste tijd…
  k heb mijn werkgever in dit geval bedreigd met mijn mentale achteruitgang

 149. En dan denk je niet even aan mijn mentale depressie Tsss…

 150. De voorspelling voor volgende week laat weer wat hoogte zien.. Zouden we dan weer het water in kunnen?

 151. Morgen zal er in Wimmereux wel niets meer lopen zeker?

 152. Kan de opstekende wind op zondag nog wat windgolven veroorzaken? Of bedenk ik dit soort dingen vanuit wanhoop?

 153. Ja zondagavond begint het weer ㊙️

 154. 100 punten voor jou Dirbee 😎🤙

 155. Surf matties wat zegt jullie glazen bol over de kansen in Frankrijk volgend weekend? Hoor graag welke spots wat swell zullen ontvangen!!

  Thanks

 156. he dirk super man !en volgende keer ga wel met je mee hoor want ik wordt nu wel een beetje depri van de flatness

 157. Frankrijk gaat compleet uit zijn dak!

 158. ben op zoek naar een hi-res foto van scheveningen voor aan de muur. zijn er websites van fotografen wellicht?

 159. Yport en Vaucottes afgelopen week. Enjoy

  https://www.youtube.com/watch?v=pBMh2uUa24c

 160. Check Rekkab, die zit hier zelf regelmatig ook. Maakt mooie platen van scheef!

 161. Wat een heerlijk sfeertje om in te duiken met je filmpje Dirbee, ff zitten genieten. Jij ook vast, paar lekkere golfjes gepakt zo te zien! Keep ‘m coming.

 162. Mooi Dirk!
  Beetje lang filmpje maar vooral mooi om de hedendaagse techniek te zien!
  Bizar om te zien hoe jouw personal Drone zich perfect aan jou programma houdt!

  Wil dat graag eens van dichtbij bekijken Dirk!

  Surfs up!

 163. Wederom coole video! Welke drone gebruik je?

 164. Vet filmpje Dirbee! Good vibes.

 165. @Dirbee coole film kerel!

 166. Is er deze week nog een dag waar het surfbaar is?

 167. vandaag is het al surfbaar, niet heel mooi of goed maar zeker surfbaar

 168. Ik wil komend weekend even weg.. kan iemand me vertellen of omgeving Wimereux wat wordt? Of beter hier in NL blijven?

 169. Hey Tobias, Valt er al iets te zeggen over de surf deze week? denk je dat het op Koningsdag goed wordt?

 170. Hey Tobias, Het ziet er aardig uit komende week. Komt er een forecast update?

 171. @Dirbee’71

  Zalige film, prachtige beelden met die drone!
  Blij dat ik toen ook in het water lag. Hoe goed was dat?!!!
  Keep up the nice work!

 172. en thanks voor de beelden! 8:20 merciiiii

 173. Even zelfde vraag als Niels; de noodzaak tot mijn kop in het sop is hoog! 😁 Waar in België, Frankrijk, Nederland zijn er kansen? Thanks!!

 174. Is er vandaag nog een moment in Scheveningen waar het mooi word?

 175. Hey all! Ik wilvanavond graag laat op de avond in Wijk gaan surfen. Iemand een idee of het wat zou kunnen worden? MSW geeft 1.3 primary aan na 18:00.

 176. Look and Learn

 177. MV P6 was als seks op je zestiende; 2 seconden, 3x pompen, schuim aan de randjes.

  Temperatuur wel stukken beter.

  #geenzeehond

 178. …en niet wat je er van had verwacht?

  Pure poëzie overigens..

 179. Heerlijk gesurft… love dutch waves..

 180. Was meer dan ik ervan verwacht had! Dat was op mijn zestiende wel anders.

 181. Slappe hap gisteravond vnpier toch leuk gespeeld water is goed te doen!

 182. Volgende week dinsdag ziet er goooooeeed uit op windguru!

 183. dinsdag al!!!???

 184. Van 8.30 tot 11 uur in t water ong 100 meter van de pier. Echt verbazend goed, 1,5 meter niet onwijs clean maar wel ripabel lijnen! En niemand behalve wij 3 in t water. Heerlijk weer na zo’n lange flatness.

 185. Windguru (en msw,…) hebben nogal de gewoonte om dagen op voorhand heel goeie surf te verkondigen, maar de voorspelling dan gradueel slechter en slechter wordt… hoewel ik wel denk dat er allezins kansen gaan zijn dit weekend en erna.

 186. Domburg uurtje in gelegen en was genieten! Zon op mn bol, weinig last van de stroming, veelal 0,5m, idd hier ook niet clean maar toch genoeg power erin, en zelfs af en toe een setje van dikkerds rond de +1m.

  Perfect om weer in tha mood te komen!

 187. Scheveningen Noord….. mwaaaa

 188. Waar was je? Noord of Zuidpier? Heb bij de zuidpier nog nooit iets fatsoenlijks gezien..

 189. Ben je met pensioen Tobias ?

 190. Tobias..?

 191. Tobias kom maar door met je surfweer

 192. Vroeg me ook al af wanneer er weer een update komt? Misschien is Tobias aan het genieten op een spot waar geen Wifi is😎🏄Of het is echt niet de moeite🤔

 193. zijn al meerdere updates in de sms voor de liefhebber

 194. ik rijd vrijdag naar frankrijk, heb een plekje over. iemand een lift toevallig?

 195. Wanneer rijd je weer terug??

 196. Lagen erin bij de zuidpier, maar vanwege de noordwest wind had de wind weinig effect op de golven dicht bij de pier maar door de zuiderswell kwam ie daar wel vol binnen!

 197. Nice.. Was klein op Noord, maar wel leuke golfjes 🙂 Waar kan ik meer foto’s van vandaag vinden Coos? 🙂

 198. We zijn echt verloren zonder Tobias!!
  Kom terug!!

 199. Top Dirk, erg leuk om je report te zien.

 200. Thanks, ik woon nu een paar jaar in Ijmuiden, maar elke keer als ik naar het strand rijd is het niets en rijd ik toch maar door naar Wijk.