Surfweer woensdag 26 februari 2020

Woensdag een oerhollandse onshore klotsbak waarbij er later op de middag wel wat kansen op een wat betere surfsessie zitten. De wind is noord west of eigenlijk eerder westnoordwest. Donderdag trekt een kleine depressiekern over België en dat maakt dat de wind een U-turn doet met als gevolg mooie offshore surf-golven langs de Hollandse kusten. Vrijdag een soortgelijk situatie, alleen een stuk minder nat en ook een stuk zachter.

Lees verder

Wind vrijdag 7 feb 2020, stilte voor de storm

Stilte voor de storm met OZO 12-15kn. Een lichte foil-sessie zit er deze vrijdag nog wel in op de wadden 14-17kn en steeds meer puur ZO. Ook op Mvlakte/Slufter eerst OZO 12-15kn, maar id loop middag toenemend naar 17-21kn ruimend ZZO. Afgaand tij, varen kan dus ook de zee op. Blijft tot einde zonnig met mooie zonsondergang & laatste 1,5u vaarbaar zonder foil ZZO 18-20kn op zee. IJsselmeer paar kn minder, maar ih noorden ook foilable. Vooral na 15:30u. Almere 15kn, wel een beetje vlagerig/side-off.

Zaterdag trekt een lichte regenzone (koufront) over tussen 11-15u waardoor de wind wegvalt. Voor het front zit nog wel een kansje met Z-ZZW 18 naar […]

Lees verder